JelenHaz
Vasárnap, 2019. június 16., 11.34

Látványos hegyi utat korszerűsítettek

Felavatják a hegyek között kanyargó megyei utat
Felavatják a hegyek között kanyargó megyei utat

A Temes Megyei Tanács saját forrásaiból korszerűsíttette a Facsád várost Drágfalvával (Drăgsinești) összekötő, festői, hegyek között kanyargó megyei utat. A 10,2 km hosszú megyei útszakasz felújítása 13,8 millió lejbe került és 11 hónap alatt valósult meg.

A turisztikai szempontból is jelentős, Facsádtól a Szurdoki-tóhoz vezető megyei út avatásán részt vett Călin Dobra megyei tanácselnök, aki a sajtónak elmondta: „A most felavatott megyei út Facsád várost köti össze a Ferde községhez tartozó Drágfalvával. Ez az útszakasz elsősorban turisztikai szempontból jelentős, mert közvetlen összeköttetést teremt Facsád és a Szurdoki tó között, de jelentős Ferde község lakói számára is, akik így könnyebben eljuthatnak Facsádra.”

A korszerűsített megyei útnak köszönhetően a Ferde községből Facsádra ingázó diákok rövidebb úton eljutnak az iskolába, akárcsak a község felnőtt lakossága. A Facsádra vezető megyei út közelebb hozza az A1-es autópályát is a vidék lakói számára, akik Marzsinánál hajthatnak fel a pályára.


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'