JelenHaz
Vasárnap, 2019. június 16., 22.20
Ha minden „jól” megy, fázni fog a megyeszékhely

Leállították a távfűtést

Mivel az E-on Gaz elzárta a csapokat a kifizetetlen számla miatt, a CET nem tud meleg vizet és távfűtést biztosítani a resicabányai lakosság számára.

Így – mivel ez az áldatlan állapot a hírek szerint év végéig fog tartani – a megyeszékhely lakóinak cseppet sem lesz melege az őszutón és a télelőn.

Az áldatlan körülménynek annyi áldása van – mivel egyelőre az évszakhoz képest rendkívül enyhe az időjárás–, hogy azok a lakók is szellőztetnek a nappal fűtendő lakásukban, akik egyébiránt egyáltalán nem oxigénigényesek.

A lakosság fázósabb része már beszerzett különféle elektromos hősugárzókat, de a későn „ébredők” egyelőre még didereghetnek, mert a kereskedelembe még nem mindenüvé érkeztek meg az utánrendelések.

A tehetősebbek a házi kiskazánokat vásárolgatják azzal a szándékkal, hogy a távfűtést levágatják, de – tudomásunk szerint – ez sem megy könnyedén: egyik napról a másikra, mert a lekötéshez is engedély szükségeltetik, aminek a beszerzéséhez „természetesen” idő kell, mivel mifelénk a bürokrácia éppen nem ismeretlen fogalom és gyakorlat.


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'