JelenHaz
Szerda, 2019. december 11., 15.32

Leállt a közszállítás Déván

Az önkormányzat sürgősségi bizottsága szombati rendkívüli ülésén
Az önkormányzat sürgősségi bizottsága szombati rendkívüli ülésén

Rendkívüli ülést tartott szombat reggel a dévai önkormányzat sürgősségi bizottsága, miután a Tirius Transtur egyoldalúan mondta fel a szerződést és teljesen leállította a személyszállítást a városban.

A Tirius Transtur augusztus 25-én értesítette írásban az önkormányzatot, hogy szombaton, szeptember elsején leállítja személyszállító buszait az önkormányzat adósságai miatt. Utóbbi alaptalannak tekinti az indokot, mivel augusztus 28-án kifizette a 60 029,40 lejes júliusi számlát. A júniusi hónapra vonatkozó szubvenciót pedig az aktacsomag alapos átvizsgálása után fizetik ki a szállítócégnek.

Az önkormányzat sürgősségi bizottsága ugyanakkor bűnügyi feljelentést tesz a Hunyad Megyei Törvényszéken a Tirius Transtur ellen, mivel a személyszállítás koncessziójáról 2005-ben kötött szerződés szerint a cég csakis 90 napos előzetes bejelentés után állíthatja le a személyszállítást. Ugyanakkor az önkormányzat sürgősségi elnöki rendelet kibocsátását is kérte a törvényszéktől, amely kötelezné a Tirius Transturt, hogy azonnal indítsa újra buszait. A közszállítás leállítása ugyanis hatalmas problémát okoz Déva lakosságának.

Az önkormányzat tárgyalásokra hív több személyszállító céget sürgősségi jelleggel, hogy alternatívát biztosítsanak, amennyiben a válság nem oldódik meg egyhamar.


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'