Fresh Corner
Szerda, 2019. április 24., 19.39
Rajzpályázat külhoni magyar gyerekeknek

Legkedvesebb magyar népmesém

Legkedvesebb magyar népmesém
Legkedvesebb magyar népmesém

A budapesti székhelyű Strategic Scope Kft. rajzpályázatot szervez online felületen Magyarország határain túl élő, magyar közösséghez tartozó 5–12 éves kor közötti gyermekeknek.

„A pályázat célja, hogy gyermekrajzok segítségével bemutassuk a magyar népmesék varázslatos világát az anyaország határain túl. Szeretnénk szemléltetni, hogy minden magyart, éljen a világ bármely pontján, összekötnek a közös gyökerek, köztük a magyar népmesék világa is. A pályázattal egyben ösztönözzük és biztatjuk a hazájuktól távol élő magyarokat, hogy érdemes átadniuk magyar identitástudatukat az ifjabb generációk számára” – olvasható a felhívásban.

A rajzpályázatra olyan alkotásokat várnak, amelyek bemutatják, hogy az anyaország határain túl élő gyermekeknek melyek a kedvenc magyar népmeséi. Várják a klasszikus és jól ismert történeteken túl a kevésbé elterjedt, magyar vonatkozású mesék alapján készített rajzokat is.

Bár a kiírás egyéni, lehetőség van arra, hogy egy közösség, cserkészcsapat, vasárnapi iskolai csoport egy foglalkozást szervezzen a rajzolásra, és a csapat minden egyes tagja küldjön pályaművet. Ez esetben a közösségi rajz kategóriába is bekerülhetnek a pályázók. Egy gyermektől egy munkát fogadnak el, a rajzok technikai megvalósítása bármilyen eszközzel történhet (színes ceruza, vízfesték, tempera stb.).

Az így elkészült rajzokat kizárólag digitálisan lehet eljuttatni a következő e-mail címre: nepmese@magyarokegyhelyen.hu. A lefényképezett rajz legyen jó minőségű, nagy felbontású, de maximum 2 MB méretű. A fényképeket .jpg, .jpeg, .png formátumban kell küldeni.

A pályaművek elbírálása során külön kategóriát képeznek a következő korcsoportok: 5–7 évesek és 8–12 évesek.

A nyeremények szülőkkel egyeztetve, a korosztálynak megfelelő könyv- és/vagy játékcsomag, hangoskönyv, oklevél különböző értékben. Közösségi díjat az a közösség, iskola, szervezet, tánccsoport, óvoda stb. nyerhet, ahonnan a legtöbb, minimum 5 db. pályázat érkezik a beküldő csoport nevének feltüntetésével.

A pályaműveket elbíráló zsűri tagjai: a programokat irányító Nemzetpolitikai Államtitkárság munkatársa, a kommunikációs ügynökség munkatársa, egy képzőművész/szakértő.

A pályázati munkák beküldési határideje december 2., éjfél, eredményhirdetés december 17-én várható.

A Pályázatról információk találhatóak a www.magyarokegyhelyen.hu weboldalon és a www.facebook.com/PetofiSandorProgram oldalon.


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'