Szombat, 2018. december 15., 10.52
Adventi tevékenységek Déván

Lelkinap, közönségtalálkozó, zenés istentisztelet

E hétvégén, illetve az idei advent utolsó hetében is sokféle közösségi tevékenység során hangolódhat az ünnepre a dévai magyarság.

Pénteken az országos Dávid Ferenc Ifjúsági Egylet fiataljai látogatnak a dévai unitárius egyházközségbe. Lámpásokat hoznak magukkal, lámpásaikban adventi fényt, kedves gondolatokat. A délután 17 órától kezdődő zenés istentisztelten örömmel látnak mindenkit.

Szombaton délben 14 órától a Szent Antal közösségi házban gyermekek és fiatalok számára szerveznek lelki napot, melynek keretében kézműves-foglalkozásra is sor kerül. A délután 18 órakor kezdődő szentmise elején a ministránsok közreműködésével gyújtják meg a templomi adventi koszorú harmadik gyertyáját.

Vasárnap, december 17-én, délután 17 órától a dévai unitárius templomba közönségtalálkozóra várják az érdeklődőket, melyen a Duna Tv Hazajárócímű honismereti műsorának munkatársaival, Szekeres Oszkárral és Jakab Sándorral beszélgethatnek.

Jövő héten csütörtökön, december 21-én szintén délután 17 órától, Adventi népszokások régen és ma címmel tart előadást Virág Ádám Petőfi-ösztöndíjas. Ez alkalommal találkoznak a dél-erdélyi szórványban tevékenykedő Petőfi-ösztöndíjas fiatalok. Az előadást kézműves-foglalkozás és szeretetvendégség követi.  


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
www.mti.hu
www.hirkereso.ro
www.hirtv.hu
'