Szombat, 2018. december 15., 09.22

Leszakadt a mennyezet egy újonnan felépített óvodában

Leszakadt a mennyezet egy újonnan felépített óvodában
Leszakadt a mennyezet egy újonnan felépített óvodában

A szentannai óvoda építését még tavaly szeptemberben befejezték, de mivel nem volt időben rácsatlakoztatva a gázhálózatra, valamint későn szerezték meg a szükséges működési engedélyeket, az épületet csak most, február 12-én nyitották meg.

Rögtön az első napon egy több mint egy négyzetméteres vakolat szakadt le az egyik mosdóban, szerencsére éppen akkor senki nem tartózkodott a helyszínen. Az új óvoda épületét az egykori városi kórházzal szemben, egy általános iskola helyére építették, az építkezés több mint négymillió lejbe került. Az oktatási intézményben 105 gyermek tanul hét csoportban – tájékoztat a news.ro hírportál.

Annak ellenére, hogy személyi sérülés nem történt, a szülők nyugtalanok, gyermekeik biztonságáért aggódnak – érthető módon.

A település alpolgármestere, Cornel Gligor elmondta, hogy jelenleg vizsgálják az ügyet. „Nem normális, hogy egy újonnan átadott épületben leszakadjon a mennyezet. Még nem tudjuk, pontosan mi volt az oka, de azon vagyunk, hogy kiderítsük, és elejét vegyük egy hasonló balesetnek. Valószínűleg az építkezés során nem tartottak be minden előírást, így történhetett meg, hogy egy vadonatúj épületben lehullt a vakolat” – mondta az alpolgármester, majd hozzátette, az új óvodát az oktatási minisztérium építtette, így az épület még nem a polgármesteri hivatal tulajdona.

A javítási munkálatok költségeit nagy valószínűséggel a kivitelező – egy mehedinţi-i cég – állja majd.


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
www.mti.hu
www.hirkereso.ro
www.hirtv.hu
'