50%-os árzuhanás
Péntek, 2019. július 19., 04.45
Iustin Cionca kiadta az ukázt

Lobbizzanak, másképp nem kapunk pénzt

Iustin Cionca, az Arad Megyei Tanács elnöke szerint a képviselők lobbizása nélkül Arad nem kap elég pénzt fejlesztésekre
Iustin Cionca, az Arad Megyei Tanács elnöke szerint a képviselők lobbizása nélkül Arad nem kap elég pénzt fejlesztésekre

A megye érdekeiért való „harcolásra” buzdítja szombaton kiadott két sajtófelhívásában az Arad megyei parlamenti képviselőket Iustin Cionca, a megyei tanács elnöke. Cionca egyrészt arra kéri Arad megye képviselőit és szenátorait, hogy „harcoljanak” az egészségügyi fejlesztésekhez szükséges mintegy 35 millió euróért, másrészt nyújtsanak segítséget a polgármestereknek az Országos Településfejlesztési Program (PNDL) keretében benyújtandó pályázatok elkészítésében.

Az egészségügyre visszatérve Cionca hangsúlyozta: a béremelésekkel és egyes díjszabások eltörlésével Arad megyének nem maradt pénz fejlesztésekre az idei központi költségvetésből. A megyei önkormányzat EU-s pályázatok révén igyekszik finanszírozásokat lehozni beruházásokra, ez azonban nem elegendő, Bukarest támogatására is szükség van. Ebben pedig a megye szenátorai és képviselői segíthetnek úgy, hogy kijárják a fővárosban azt, amire Arad megyének szüksége lenne. Itt elsősorban egészségügyi, infrastrukturális fejlesztésekre utalt, illetve a szociális ellátás és turizmus területén szükséges beruházásokra.

Cionca példaként az Arad Megyei Kórház fertőzőbeteg-osztályát (Cicio Pop utca) hozta fel, ahol katasztrofális állapotok uralkodnak, de hasonló helyzetben vannak más kórházi részlegek is. A megye vezetője szerint a 35 millió euróból elsősorban orvosi felszereléseket vásárolnának, ugyanakkor új épületeket létesítenének, a megyei kórház több osztálya ugyanis jelenleg olyan lerobbant ingatlanokban működik, melyek már évtizedek óta nem teljesítik az egészségügyi és biztonsági előírásokat. „Nincs szükségünk politikai nyilatkozatokra és ígéretekre sem, hanem pénzre, pénzre és ugyancsak pénzre, ahhoz, hogy egy magasabb szintre emelhessük az Arad Megyei Sürgősségi Kórházat” – mondta az elnök, aki úgy véli, hogy az aradi parlamenti képviselők  lobbizásával jelentős támogatásokat lehetne kivívni a kórház számára.

Ami a településfejlesztéseket illeti, Cionca elmondta, a parlamenti képviselőknek és szenátoroknak minden polgármesteri hivatalba el kell jutniuk, pontosan úgy, mint a választási kampány alatt, amikor házról házra jártak a szavazatokért. A polgármesterekben tudatosítani kell, hogy pályázatok nélkül semmi esélyük a települések fejlesztésére, modernizálására. 


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'