JelenHaz
Szerda, 2019. május 22., 09.40

Lomtalanítás helyett: hulladékgyűjtés kihelyezett konténerekbe

2018 őszétől nem lesz többet lomtalanítás Temesváron, abban az értelemben, ahogy azt az előző években megszoktuk. A nagy méretű hulladéktól (bútordarabok, szőnyegek, egyéb használati tárgyak, elektromos háztartási cikkek kivételével) továbbra is meg lehet szabadulni, de nem olyan egyszerű módon, mint eddig. A RETIM Ecologic Service 2018. november 19.–2019. február 18. között összegyűjti a feleslegessé vált, nagyméretű tárgyakat Temesváron és a környező településeken (Billéd, Bégaszentmihály, Csene, Gyertyámos, Győrőd, Gyüreg, Fény, Hidasliget,  Kisbecskerek, Máslak, Orczyfalva, Ótelek, Parác, Szakálháza, Sándorháza, Szentandrás, Temesfüves, Temeskenéz, Temesremete, Temesság, Újbesenyő, Újmosnica, Újszentes, Újvár, Varjas).

Meghatározott időpontokban és helyszíneken konténereket helyez ki a RETIM, amelyek csak néhány órát (10.30–18.30 között) időznek ott, majd elszállítják őket. A temesvári és a környékbeli településeken lebonyolítandó hulladékgyűjtésről további részleteket olvashatnak és a pontos menetrendet megtalálják a https://retim.ro/stiri/internetes címen. A konténerek kihelyezésének menetrendje pdf. formátumban letölthető a RETIM honlapjáról.

Építőanyag-hulladékot és elektromos, illetve elektronikus készülékeket tilos a konténerekbe dobni. A nagyméretű hulladék összegyűjtésére negyedévenként kerül sor Temesváron és a többi településen.


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'