JelenHaz
Kedd, 2019. július 16., 07.46

Luxusjáratot avatott fel az Astra Trans Carpatic Aradon

Luxusjáratot avatott fel az Astra Trans Carpatic Aradon
Luxusjáratot avatott fel az Astra Trans Carpatic Aradon

Új vonatjáratot avatott fel szombaton Aradon a román állami vasúttársaság (CFR) egyre erősebb vetélytársának számító, az aradi Valer Blidar üzletember által vezetett Astra Trans Carpatic vállalat. A Temesvár–Arad–Szatmár–Nagybánya vonalon nyugati körülmények között lehet majd utazni, a „luxusszerelvényt” szombaton mutatták be nagyszabású rendezvény keretében az Astra Trans Carpatic vezetője, illetve a város és a megye elöljáróinak a jelenlétében. 

Az Astra Trans Carpatic 20 millió eurós beruházással kíván új járatokat indítani, ennek érdekében Blidar vállalata 15 vonatot vásárolt a dániai vasúttársaságtól.

A következő járatot a Temesvár–Arad–Nagyvárad–Kolozsvár vonalon tervezik beindítani decemberig, 2019 áprilisáig pedig a többi vonat is sínre kerül.

Az Aradon bemutatott dieselmotoros vonat kényelem és felszereltség szempontjából teljes mértékben megfelel az európai elvárásoknak és a 200km/h-s sebességet is elérné, ez utóbbi azonban a hazai vasúti infrastruktúra miatt nem kivitelezhető, nyilatkozta Valer Blidar az átadáson.

Az Astra Trans Carpatic 2017 februárjában indította el első, Arad–Bukarest magánjáratát, melyen a nyári szezon alatt Mangáliáig lehetett utazni, a második járat a Bukarest–Brassó útvonalon közlekedik.

A jegyeket valamivel alacsonyabb áron kínálják, mint a CFR, a hazai jogszabályoknak megfelelő utazási kedvezmények alkalmazásával.

Cs. E.


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'