Hétfõ, 2018. december 17., 19.00
Közpénzpazarlás Déván

Luxusterepjáró városvezetőknek

Nemcsak az alkalmazotti bérek terén történtek súlyos visszaélések Déván, a közpénz felelőtlen elköltése például a közbeszerzések esetében sem maradt el. Erről Florin Oancea polgármester számolt be a decemberben elindított belső vizsgálat alapján, mely során szemügyre vették az önkormányzat minden részlegét, illetve az önkormányzatnak alárendelt intézményeket, mindenekelőtt azok kiadásait.

A belső ellenőrzés során kiderült, hogy a dévai önkormányzat 80 000 eurót költött el 2014-ben az adófizetők pénzéből egy Volkswagen Touareg luxusterepjáró vásárlására. A gépkocsit a város helyi közrendi bizottsága (Comisia locală de ordine publică) számára vásárolták, annak vezetői használták. Azért volt olyan drága, mert – többek közt – hátmasszázsos ülésekkel rendelkezik, szemléltette a helyzetet a polgármester.

Jelenleg a luxusterepjáró az önkormányzat garázsában áll használatlanul, s a közeljövőben ott is marad. Oancea nem szándékszik használni a szolgálati gépkocsit, saját autójával közlekedik. A Touareg terepjáró eladása is felvetődött, egyelőre azonban lemondtak erről: használt gépkocsiként a szabad piacon már csak olyan 25 000 euróért lehetne értékesíteni, ami akár bajba is keverheti az új városvezetést, mert ilyen olcsón adná el azt, amire majdnem négyszer többet költött. Amíg megtalálják a megoldást, az autó a garázsban marad, jegyezte meg Oancea.


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
www.mti.hu
www.hirkereso.ro
www.hirtv.hu
'