Fresh Corner
Szerda, 2019. április 24., 19.44
Aki tudja, adja át!

Ma igényelje a támogatást!

Avram Fluieraş igazgató figyelmeztet: kevés a pénz, csak a 2-3 nap alatt beérkezett igénylések kielégítésére futja
Avram Fluieraş igazgató figyelmeztet: kevés a pénz, csak a 2-3 nap alatt beérkezett igénylések kielégítésére futja

Ma Avram Fluieraş, az Arad megyei Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési igazgatóság igazgatója sajtótájékoztatón jelentette be: a 276/2008. kormányrendelet, illetve a mezőgazdasági és vidékfejlesztési miniszter 174/2008. számú rendelkezése értelmében az ország mezőgazdászai, mezőgazdasággal foglalkozó gazdasági társaságai az őszi kultúrák előkészítéséhez, elvetéséhez elhasznált gázolajnak az ellenértékét az állam literenként 1 lejjel támogatja.

Mivel azonban az országosan rendelkezésre álló összeg messze nem fedezi a szükségleteket, a megyékre történt leosztás szerint Arad megyében 38 136 hektár őszi kultúra előkészítését és vetését tudják támogatni. Igaz ugyan, hogy a kérvények benyújtási határideje folyó év november 15-e, ám a támogatások jóváhagyása a beérkezések sorrendjében történik. Ami azt jelenti, a 2-3 nap alatt benyújtott kéréseket tudják majd kielégíteni. És ez minden megyéreérvényes.

Az érdekeltek még ma nyújtsák be őszi vetéskultúráik igénylésére a kérést a helybeli polgármesteri hivataloknál, ahonnan a jóváhagyással, illetve a területet igazoló dokumentumokkal sürgősen jelentkezzenek a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Igazgatóságon. Ahol „ameddig a készlet tart”, megkaphatja az üzemanyagár támogatásáról szóló igazolást.

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'