Csütörtök, 2018. július 19., 18.23
Aradra érkezik a NexT Nemzetközi Rövidfilmfesztivál karavánja

Magyar alkotást is bemutatnak

Magyar alkotást is bemutatnak
Magyar alkotást is bemutatnak

Igazán nem panaszkodhatnak a mozizás szerelmesei. Az utóbbi időben ugyanis egymást érték a különféle filmfesztiválok, vetítések Aradon, mindezt abból a célból, hogy újra felébresszék az emberekben a filmszínház varázsát, a közös mozizás iránti érdeklődést. Most egy újabb kezdeményezéssel rukkol elő az Arad Municípiumi Kulturális Központ. Augusztus 21-én, 22-én és 23-án Aradra érkezik a NexT Nemzetközi Rövidfilmfesztivál karavánja. A 2017-es Aradi Napok rendezvénysorozat keretében rendezendő eseményen az aradiakat szabadtéri mozizásra hívják, a vetítésekre a Maros parton, az új zöld Maros-híd lábánál kerül sor, naponta 21.30 órai kezdettel.

A NexT filmek karavánjának utolsó állomása Arad, a közönség hazai rövidfilmeket, illetve nemzetközi filmfesztiválokon sikereket elért kisjátékfilmeket láthat.

A programot böngészve a hazai alkotások mellett cseh, horvát, bolgár, finn, izraeli, francia, olasz és dán filmeket is láthatunk, találunk ugyanakkor egy magyar alkotást, Deák Kristóf rendezésében, amit 2016-ban mutattak be. A Mindenkic. rövidfilmet (25 perc) augusztus 23-án, szerdán vetítik az aradi fesztiválon. A film egyébként elnyerte a legjobb élőszereplős rövidfilmnek járó Oscar-díjat, a nemzetközi bemutatók miatt „Sing” címre keresztelték, az aradi vetítésen a „Cântă” román címet viseli.  

A vetítésekre a belépés ingyenes, a részletes programba a http://www.caravananext.ro/honlapon tekinthet bele az olvasó.  


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'