50%-os árzuhanás
Vasárnap, 2019. július 21., 05.52
Megénekelték az önkormányzati alkalmazottakat

Magyar karácsonyi dalt is tanulna a polgármester

Magyar karácsonyi dalt is tanulna a polgármester
Magyar karácsonyi dalt is tanulna a polgármester

Az ünnepi, karácsonyváró hangulat lassan betölti a hivatalos intézmények tereit is. A dévai polgármesteri hivatalban egymásnak adják a kilincset a kolindáló, kántáló csapatok, helyi iskolák, kulturális egyesületek kórusai. Kedden délben a dévai Szent Ferenc Alapítvány gyermekkórusa köszöntötte a hivatal munkatársait, valamint Florin Oancea polgármestert és Pogocsán Ferdinánd alpolgármestert. Az alapítványi gyermekek a szívből énekelt román és magyar karácsonyi dalokkal hamar belopták magukat hallgatóságuk szívébe. A város elöljárói kedves szavakkal köszönték meg a produkciót és valamennyi gyermeknek édességcsomagot nyújtottak át.

Szerdán a Téglás Gábor Elméleti Líceum Pimpimpáré kórusa énekelte meg a polgármesteri hivatal alkalmazottait. Az idei tanévben alakult gyermekkórusban az elemisták minden évfolyama képviselteti magát, előkészítősöktől negyedikesekig, és Lengyel Izabella karvezető mellett a tanító kollégák is együtt énekelnek kisdiákjaikkal. Első hivatalos fellépésükön nagy sikert arattak. A polgármesteri hivatalban elismeréssel tapsolták meg a magyar gyermekkórust, sőt Oancea polgármester fel is kérte őket: tanítanák meg őt is jövő karácsonyig egy magyar ünnepköszöntő énekre. Pogocsán Ferdinánd alpolgármester szintén örömmel és elismeréssel köszöntötte a dévai magyar tanintézmény képviselőit és a polgármesterrel közösen édességcsomaggal ajándékoztak meg minden kisdiákot, tanítót, illetve a rövid karácsonyi koncertet gitáron kísérő nagydiákokat.

Az ünnepi előadást követően Pogocsán Ferdinánd alpolgármester elmondta: számára felemelő érzés, hogy oly sok évtized után ismét magyar dal csendül fel a dévai polgármesteri hivatalban. – Nagyon ügyesek voltak a gyermekek, és azt kívánom nekik is, tanítóiknak és mindannyiunknak, hogy érjük meg jó egészégben a jövő évi karácsonyt is, és újra hallhassuk a szép magyar ünnepi dalokat itt, az intézmény falai között.


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'