MOL Winter EVO
Kedd, 2019. január 22., 09.04

Magyarok karácsonya Oravicabányán

Magyarok karácsonya Oravicabányán
Magyarok karácsonya Oravicabányán

Postán kaptak írásos meghívót az itt élő magyarok arra a  karácsonyi együttlétre, melyre december 27-én délután került sor a helyiek által jól ismert szegények kantinjában a resicabányai Templom és Iskola Szórványegyesület és a református egyház szervezésében. A kicsiny oravicabányai magyar közösség tagjait november folyamán kereste fel Kovács Ágnes Petőfi-ösztöndíjas és Megyasszai Attila református lelkipásztor, majd elkészítették az ottani magyar közösség adatbázisát is.

Először a Hóvirág Daloskör által előadott karácsonyi énekeket hallgathatták meg az egybegyűltek, utána az Ébresztőcímű információs kiadvány harmadik számát ismerhették meg a bemutatóból, majd következett Megyasszai Attila lp igei üzenete, aki a betlehemi csillagra, Jézusra irányította a jelenlevők figyelmét. Istenre, az Ő Igéjére nézve lehet reménységünk, és azt követve találhatjuk meg a Megváltót, majd a Vele való találkozás után más úton járhatunk, mint a három bölcs, akik más úton tértek vissza hazájukba. A Daloskör rövid betlehemes műsora után szeretetvendégségre került sor, majd nemzeti imánk és a székely himnusz eléneklésével zárult az együttlét. A hálás közösség tagjaival a jövőbeni programokról is beszélgettünk. A karácsonyi együttlét támogatója a Bethlen Gábor  Alap, melyért ezúton is köszönetet mondunk. A jelenlevők gazdag élelmiszercsomagot is átvehettek a hollandiai Hulp Oest Europa szervezetnek köszönhetően, akik Winter Help, azaz téli segély név alatt már évek óta támogatják a Krassó-Szörény megyei hátrányos helyzetben élő magyarokat. Csomay Árpád biharszentjánosi református lelkésznek köszönhetően a férfiak meleg kabátot is kaptak.

Az oravicabányai közösség elmondása szerint ilyen jellegű rendezvény csak a harmincas-negyvenes években volt városukban. Istennek legyen hála ezért a minden szempontból áldásos együttlétért. Folyatása következik!

 

Megyasszai Júlia


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'