JelenHaz
Kedd, 2019. augusztus 20., 14.44

Magyarságunk 100 éves időpróbája – az első világháború centenáriuma

Idén a világ minden részén visszaemlékeznek az első világháború kitörésének 100. évfordulójára. A Nyugati Jelen régiós napilap kiadója, a napilap vonzáskörébe tartozó Arad, Fehér, Hunyad, Krassó-Szörény és Temes megyékben magyar háborús emlékek gyűjtésébe kezd, amihez az olvasók támogatását kérjük.  

A projekt célja bemutatni a fent említett térség politikai, és főként társadalmi életének magyar vonatkozásait, az összegyűjtött dokumentumokon, fotókon, történeteken, visszaemlékezéseken, illetve a helyi levéltárban található sajtótermékek háborús évek beszámolóin keresztül egy jól dokumentált összefoglalót nyújtani az idősebb és a fiatalabb generációk számára.

Felkérjük tehát olvasóinkat, amennyiben rendelkeznek első világháborús fotókkal, dokumentumokkal, történetekkel, küldjék el azokat a Nyugati Jelen aradi szerkesztőségébe (310085 Arad, Eminescu utca 55–57. – a borítékra írják rá: I. világháború centenáriuma), vagy jelezzék e-mailben: jelen@nyugatijelen.com, esetleg telefonon 0257/280-751, amennyiben szerkesztőink egyikének adnák át a dokumentumokat, illetve mesélnék el emlékeiket.


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'