MOL Winter EVO
Szerda, 2019. január 23., 11.09

Máltai bál Nagyenyeden

Szombaton este tartották meg Nagyenyeden a XII. máltai bált. A jótékonysági bál védnökei: Nagyenyed polgármestere – Mihai Horaţiu Josan; Gyomaendrőd polgármestere – Várfi András; Puskás Bálint, a Romániai Máltai Segélyszolgálat elnöke.

A bál jelmondta Segíts, hogy segíthessünk volt. Fari Palkó Ilona, a nagyenyedi máltai egyesület vezetője, elmondta, hogy a tavalyi bálon összegyűlt adományok segítségével 2008-ban 34 személy számára biztosíthatták a mindennapi kenyeret, s reméli, hogy idén is sikerülni fog megkönnyíteni a rászoruló személyek életét. Megköszönte a szponzoroknak a segítséget, hisz nélkülük nehezebb lenne a kitűzött célok megvalósítása. A nyitóbeszéd után a Lőrincz Zoltán és Gertrud által betanított Bethlen Gábor Kollégium diákjainak a tánccsoportja a régi bálokra emlékeztető gyönyörű tangót és keringőt mutatott be. Utánuk a Dance to Sunrise tánccsoport tagjai következtek. Habár a tánccsoport székhelye Gyulafehérváron található, a bálon fellépő gyerekek mind enyediek voltak. A kis táncosok után a gyomaendrődi Színfolt mazsorettcsoport tagjai újból felejthetetlen előadással léptek fel. A Hunya Jolán tanárnő által betanított lányokat, a közönség nagy tapssal jutalmazta, akárcsak az előttük fellépő táncosokat is.

Az est egy másik vonzó pontja a nagyenyedi SC Escurial SRL divatház bemutatója volt. A lányok szebbnél szebb ruhákban vonultak fel a tapsoló közönség előtt. A vacsora után, a licit következett, ahol festményeket, fotókat, tortákat és gyönyörű virágcsokrokat nyerhettek a résztvevők. A licit után, eljött a tombola ideje is – a főnyeremény egy kétszemélyes budapesti kirándulás volt. Várfi András polgármester átadta a gyomaendrődi polgármesteri hivatal adományát, 50 ezer forintot. A polgármester úr elmondta: „Örvendek, hogy részese lehetek a gyomaendrődi küldöttséggel együtt e jótékonysági bálnak, s emlékeztetni szeretném a nagyenyedieket, hogy a két testvérváros közti kapcsolat már több mint 15 éves. Fontosnak tartom azt, hogy a két város lakossága találkozhasson, s maradandó barátságok jöjjenek létre e találkozók alkalmával. Mi, akik itt vagyunk Istennek köszönhetjük, hogy megvan a mindennapi kenyerünk, s köszönetképpen segítenünk kell a rászorulókon, hogy nekik is meglegyen a mindennapi kenyerük.” A polgármester úr által átadott adomány, valamint a bálon összegyűlt összeg sok rászorulónak teszi majd szebbé napjait.

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'