JelenHaz
Hétfõ, 2019. július 15., 23.01

Már a kóbor kutya sincs ingyen

Már a kóbor kutya sincs ingyen
Már a kóbor kutya sincs ingyen

Aki örökbe szeretne fogadni egy kutyát Aradon a Bodrogi úton lévő menhelyről, csakis 50 lej ellenében teheti, az intézmény ugyanis ezt a tarifát kérik minden egyes jószág kiadásáért.

A Településgazdálkodási Rt. (GCA) hatáskörébe tartozó menhelyen jelenleg mintegy 200 eb várja leendőbeli gazdáját, normális körülmények között 150-nek lenne csak hely. A menhely vezetője szerint nehezen boldogulnak, gondot azonban csak az új állatvédelmi törvény okoz nekik, mivel ennek értelmében csak a veszett vagy halálán lévő, nagyon beteg kutyusokat lehet végleg elaltatni. Így sok esetben a sintérek miután elfogják az utcán csatangoló kutyákat, legtöbb két hétig tartják őket. Féregtelenítik őket, a hímeket pedig kiherélik, majd helyhiány miatt visszaengedik őket az utcára.

Aki viszont az elszökött kutyáját, vagy esetleg a tömbháza, lakása előtt alkalmanként etetett kedvencét szeretné visszaszerezni, mintegy 50 lejes tarifát kell kifizetnie. Hogy miért ennyit? Mert a menhely állatorvosának kötelessége a talált kutyákat beoltani, ivartalanítani stb. E nélkül nem engedhetik ki őket a ketrecből.

Aki tehát örökbe akar fogadni egy szegény jószágot, vagy elszántan válogatni akarna a kutyák között, ne rökönyödjön meg, ha ezért pénzt kérnek majd tőle.

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image
Hozzászólt: Szövérdfi- Szép Zoltán / Szerda, 2008. május 14., 10.57 Válaszoljál rá! Válaszoljál rá!

Most akkor az örökbefogadáskor is fizetni kell, vagy csak ha elszökött/csatangolt kutyámat akarom visszaszerezni?
Ez mellesleg nem butaság. Ha az ember ingyen kap valamit, attól könnyne meg is válik. Nagyon sokszor előfordul, hogy jaj de édi, vigyük haza, s miután a kutya kétszer elvégezte a dolgát a szoba közepén, elcsapják. Így csak az viszi haza a kutyát, aki igazán akar is egyet és hajlandó érte akár fizetni is.

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'