JelenHaz
Szombat, 2019. február 23., 17.02
10. IKE Gitártábor

Maradjatok gyerekek!

Maradjatok gyerekek!
Maradjatok gyerekek!

Újfent gitározástól és énekszótól volt hangos az Algyógyi Ifjúsági Központ 2017. augusztus 21–27. között. Az Erdélyi IKE önkéntesei idén tizedik alkalommal szervezték meg a Gitártábort, melynek témája a felnőtté válás volt.

Számít-e az életkor annak eldöntésénél, hogy mennyire vagyunk felnőttek, mit jelent gyermeknek és mit jelent felnőttnek lenni – ezeket és még sok más kérdést boncolgattak a reggeli áhítatokon és az esti közös beszélgetéseken.

A hét végére a tábor résztvevői arra a következtetésre jutottak, hogy felnőttnek lenni azt jelenti, hogy felelősséget vállalunk magunkért és a körülöttünk lévőkért is, illetve abban is megegyeztek, hogy amiben lehet, az ember nyugodtan maradjon gyermek. Gyerekek pedig úgy maradhatunk, ha örülünk a szép dolgoknak, amik körülvesznek, kíváncsiak vagyunk, hálát adunk mindenért, amit kapunk, és sok energiát szánunk arra, amiben fejlődni szeretnénk.

A tábor jó hangulatához hozzájárult a sok játék, a reggeli és délutáni sportolások, az esti vetélkedők, a közös éneklések és elcsendesedések és az is, hogy a résztvevők egymást motiválták, hogy minél jobban haladjanak a gitározás tudományának az elsajátításában.

A tizedik alkalom nem jöhetett volna létre a Bethlen Gábor Alap támogatása nélkül, akinek a szervezők köszönik, hogy évről évre hozzájárul ahhoz, hogy a Gitártábort sikeresen megszervezhessék.

 

Takács Kató Kata tudósítása


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'