Szombat, 2018. december 15., 11.03

Március 15-i megemlékezés díjátadással

Március 15-i megemlékezés díjátadással
Március 15-i megemlékezés díjátadással

A Bethlen Gábor Kollégium tanárai és diákjai, pénteken, március 12-én emlékeztek a március 15-i eseményekről.

Az iskola vezetősége köszöntötte az egybegyűlteket, a soltvadkerti testvériskolából érkezett vendégeket, akik részéről Udvarhelyi Attila igazgató úr intézett pár szót a közönséghez.

Az ünnepséget a III–IV. osztályosok műsora nyitotta, akik néptáncokat adtak elő. A műsort betanította, és a koreográfiát készítette Szilágyi Róber tanár, segítettek neki: Mester Ágnes, Tomai Gyöngyi és Joó Orbán Katalin tanítónők. Gyönyörű népviseleteikkel és tehetségükkel elkápráztatták a közönséget.

Kónya Mária történelem szakos tanárnő és egyben igazgatóhelyettes pár mondatban összefoglalta a március 15-én lezajlott eseményeket.

Egy fontos mozzanata következett az ünnepségnek, a Pápai Páriz Ferenc-pályaművek kiértékelése. A pályázati felhívást dr. Szőcs Gyula, az iskola mecénása már negyedik éve hirdeti meg, és a nyertes diákoknak járó pénzösszeget is ő ajánlja fel. Az idén a pályázatra hét dolgozat érkezett.

Az első díjat Szilágyi Péter IX. osztályos diák kapta A pozsonyi csata története, elemzése és jelentősége történelmünkben című dolgozatával, a másodikat Bárocz Álmos XII. osztályos tanuló, aki szintén a Pozsonyi csatáról írt, míg a harmadik díjat Horváth Enikő XI. osztályos tanuló vehette át, aki a nagyenyedi kollégium médiában való megjelenéséről írt, melynek keretében rögzítette és elemezte a kollégium működésének jelenlegi szerkezeti, jogi, valamint médiahelyzetét. A három díjazott bemutathatta röviden dolgozatát a díszterem népes közönségének.

Néhai Simon László, kollégiumunk pedagógia szakos tanárának emlékére Svácjban elő fia, ifjú Simon László 2006-ban ösztöndíjat alapított, jó tanulmányi eredményeket elért és iskolán kívüli tevékenységekben aktívan résztvevő diákok számára. Ezen ösztöndíj első része a március 15-i ünnepség keretében került átadásra, míg a második része az évzáró ünnepségen. Idén három licista diáklány vehette át: Sipos Ágnes (XII. osztály), Ávrám Annamária és Horváth Enikő (XI. osztály).

A díjakat dr. Demény Piroska magyarszakos tanárnő adta át a kitüntetett diákoknak.

Molnár Árpád kollégiumi tanár emlékére lánya Holányi Juliánna festőművész és unokája Holányi Zoltán ösztöndíjat alapított a legjobb tanítóképzős diák részére, ezen ösztöndíjat idén Farkas Emese IX. C osztályos tanuló vehette át Szőcs Ildikó igazgatónőtől.

Horváth Enikő

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image
Hozzászólt: Mihály Judit-Mária / Csütörtök, 2010. március 18., 09.54 Válaszoljál rá! Válaszoljál rá!

Szivből gratulálok minde dijazottnak, különösen Horváth Enikőnek!Csak így tovább Enikő!
Hozzászólt: Horváth Károlyné / Kedd, 2010. március 16., 15.10 Válaszoljál rá! Válaszoljál rá!

Az ünnepségen én is részt vettem, mint soltvadkerti nyugdíjas pedagógus. Színvonalas, mondanivalójában gazdag délelőttöt mondhattunk magunkénak. Köszönjük ezúton is a meghívást.
Horváth Károlyné

Jelen
Puskel Péter
Communitas
www.mti.hu
www.hirkereso.ro
www.hirtv.hu
'