Vasárnap, 2018. december 16., 12.25

Március 15. ünnepségek Hunyad megyében

 
2018. március 09., 16.36
Péntek

Hunyad megyében már vasárnap megkezdődnek az 1848–1849-es szabadságharc és forradalom emlékére szervezett ünnepségek. A magyar forradalom és szabadságharc kitörésének 170. évfordulója tiszteletére a megye több településén emlékeznek meg, a következő program szerint.

 

Március 11-én:

Szászváros – 11 órától a református templomban.

Brád – 11 órától a református templomban.

 

Március 15-én:

Piski – 10 órától, a piskii csata emlékművénél, a római katolikus templomkertben.

Déva – 12 órától a Téglás Gábor Elméleti Líceum aulájában az iskola diákjainak ünnepi műsora következik, majd 13 órától a református temetőben felállított 1848-as hősök emlékművénél folytatódik ünnepi felszólalásokkal és koszorúzással. 17 órától a református templomban ökumenikus istentiszteletre kerül sor, majd emlékünnepség a közeli Melite Házban.

Vajdahunyad – 17 órától a római katolikus templomban.

Lupény – 17 órától a római katolikus templomban.

Petrozsény – 17 órakor a református templomban.

 

Március 16-án:

Déva – 11 órától a Téglás Gábor Elméleti Líceum nagytermében indul az Ismerjük meg az Ezüstfenyő-díjasokat! – A példaképek köztünk élnek című találkozósorozat, melynek első meghívottja Koppándi Zoltán unitárius lelkész. 16 órától szintén a Téglás nagytermében történelmi előadás és könyvbemutató lesz, dr. Csikány Tamás: A szabadságharc hétköznapjai címmel, dr. Süli Attila: Hunyad megye nemzetőrei 1848–49-ben címmel tart előadást, melyet könyvbemutató követ.

Petrozsény – 18 órától a városi színházban a balánbányai Ördögborda Néptáncegyüttes előadása (a belépés ingyenes).

 

Március 17-én:

Déva – 17 órától a városi színházban a balánbányai Ördögborda Néptáncegyüttes előadása (ingyenes belépés) zárja az ünnepségsorozatot.


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
www.mti.hu
www.hirkereso.ro
www.hirtv.hu
'