Csütörtök, 2018. október 18., 13.02

Márciusban lesz a próbaérettségi

Tavalytól eltérően, idén más-más időpontban szervezik meg a  nyolcadikosok, illetve érettségizők próbavizsgáit – derül ki az új tanügyminiszter február 1-jei közleményéből. A nyolcadikos diákok március 5–7. között próbavizsgáznak, románból, számtanból, illetve a kisebbségi oktatásban anyanyelvből. Az eredményeket március 16-án teszik közzé.

A XI–XII. osztályosok próbaérettségijére március 19–22. között kerül sor. 19-én románból, 20-án anyanyelvből, 21-én a kötelező főtantárgyból vizsgáznak. 22-én pedig a választott tantárgy kerül sorra, de ebből már csak az idei végzősök vizsgáznak. Az eredményhirdetés március 30-ra várható.

Hunyad megyében a karácsonyi vakáció előtti héten már megszerveztek egy próbavizsgát. A jelenlét azonban nagyon alacsony volt. A végzősöknek csupán 55 százaléka vett részt a megmérettetésen. Az átmenési arány így 40,02 százalékos lett a nyolcadikosok körében, a XII.-es diákoknál pedig 41,22 % – tájékoztatott Szász-Barra Zsófia informatikai és kisebbségi tanfelügyelő.


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'