Hétfõ, 2018. december 17., 19.30

Márciusban próbavizsga és próbaérettségi

Márciusban szervezi meg az oktatási minisztérium a nyolcadikosok képességfelmérő próbavizsgáját, valamint a próbaérettségi írásbeli vizsgáit.

A tanügyminisztérium közleménye szerint mintegy 500 ezer nyolcadikos, tizenegyedikes, illetve tizenkettedikes diákot várnak a próbavizsgákra. A közlemény szerint a próbavizsgák célja, hogy megismerkedjenek a diákok az eljárásokkal, illetve felmérjék tudásszintjüket és korrigálják az esetleges hiányosságokat.

Néhány nappal ezelőtt a Hivatalos Közlönyben (Monitorul Oficial) megjelent rendelet alapján a nyolcadikosok március 5-én román nyelv és irodalomból, március 6-án matematikából vizsgáznak, március 7-én pedig a tanulók anyanyelvi képességeit mérik fel.

Az eredményeket március 16-án teszik közzé.

A próbaérettségi írásbeli vizsgái március 19-én kezdődnek a román nyelv és irodalomból szerzett tudás felmérésével, március 20-án a nemzeti kisebbségekhez tartozó tanulók anyanyelvi képességeit mérik fel. Március 21-én a középiskolások a szakosodásnak megfelelő kötelező tantárgyból vizsgáznak. Március 22-én a szakosodásnak megfelelő választott tantárgyból kell próbavizsgázniuk kizárólag a 12. osztályos diákoknak.

A próbaérettségi eredményeit március 30-án teszik közzé, ezek után a tanároknak az osztályokban is meg kell beszélniük az eredményeket. Ugyanakkor szülői értekezleteken is ismertetni kell ezeket, a tanároknak pedig javaslatokat kell benyújtaniuk, hogy miként lehetne jobb eredményeket elérni a vizsgák során.


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
www.mti.hu
www.hirkereso.ro
www.hirtv.hu
'