JelenHaz
Vasárnap, 2019. március 24., 03.31

Marco Giungi látogatást tett a Vlaicu Egyetemen

Marco Giungi látogatást tett a Vlaicu Egyetemen
Marco Giungi látogatást tett a Vlaicu Egyetemen

Olaszország bukaresti nagykövetét, Marco Giungit fogadta tegnap Iustin Cionca, az Arad Megyei Tanács elnöke. A nagykövetet egy 10 fős üzletemberi csoportt, valamint Roberoto Sparandii, Olaszország aradi tiszteletbeli konzulja is elkísérte. „Konkrét, pragmatikus partneri viszonyt szeretnénk. Arad egy erős közösség, az itt letelepedett olaszok, illetve azok, akik gazdasági vagy szociális kapcsolatokban érdekeltek sokat tettek a megye és a municípium fejlődéséért” – nyilatkozta a tanácselnök. Marco Giungi nagykövet felvetette többek között a romániai munkaerő problémáját, jelezve, hogy országos, a befektetéseket védelmező politikák hiányában, félő hogy egyes cégek más piacokat fognak keresni tevékenységüknek. Ugyanakkor azt is elmondta, hogy az olasz cégek a román állam részéről kiszámíthatóbb gazdaságpolitikát, az úthálózatok fejlesztését, valamint adott esetben a külföldi munkaerő bevonásának a megkönnyítését várják el.

 

Kedden  a nagykövet egy üzletemberekből, tanintézmény-vezetőkből álló küldöttséggel meglátogatta az Aurel Vlaicu Egyetemet (UAV), ahol a felsőoktatási intézmény vezetőivel találkozott.

Egy rövid beszélgetés és körültekintő után a küldöttség az UAV mikelakai M komplexumába látogatott, hogy megtekintse az egyetem kutatóintézetének laboratóriumait.

„Hatalmas megtiszteltetés egy ilyen küldöttséget fogadni a nagykövettel az élen. Ez a látogatás is alátámasztja azt a jó kapcsolatot, együttműködést, amit az olasz partnerekkel tartunk fent. Ugyanakkor újabb lehetőségeket helyez kilátásba felsőoktatási intézményünknek” – nyilatkozta a helyszínen dr. Ramona Lile az egyetem rektora.


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'