MOL Winter EVO
Kedd, 2019. január 22., 09.10
Köszönet a Kárpáti Csigáknak

Marosvásárhelyen járt a dévai Fioretti

A dévai Fioretti csoport három tagja vett részt a Kárpáti Csigák futócsapat által gyűjtött adományokból szervezett marosvásárhelyi kiránduláson.

– A Fioretti csoportot 2014-ben alapítottuk, hogy találkozási, fejlődési lehetőséget, közösségi élményt biztosítsunk a fogyatékkal élő magyar anyanyelvű fiataloknak. A csoport létszáma változó, de a foglalkozásokra, közös programokra nagy igény van. Idén nyáron dévai, illetve innen elszármazott fiatalok ajánlották fel segítségüket csoportunknak. Májusban 220 kilométert futottak le a nagy népszerűségnek örvendő Ultrabalaton versenyen, és közben gyűjtést szerveztek a Fioretti számára. A verseny idején és azután is jöttek adományok és annyi pénz gyűlt, hogy sikerült megszervezni egy marosvásárhelyi kirándulást és egy tavaszi utazásra is sikerült kispórolni a begyűlt összegből – számolt be László Mónika, aki férjével, Attilával közösen irányítja a csoport tevékenységét.

A marosvásárhelyi kirándulás nagy élmény volt a fogyatékkal élő dévai fiataloknak. Útközben a magyarlapádi református parókián tartottak pihenőt, a fő úti cél pedig a marosvásárhelyi állatkert volt. – Nagyon nagy élmény volt számukra az állatkert. Már maga a szabadtéri séta örömöt okozott és az is, hogy együtt lehettek. Nagyon jó hangulatban telt a nap. Az állatok megtekintése után a szomszédos vidámparkba is beléptünk, ahol kipróbálták a dodzsemet és közös fagylaltozásra is sor került. Az ebédünket az otthonról hozott elemózsiából oldottuk meg és az utazást is saját 7 személyes autónkkal bonyolítottuk le, így nagyon gazdaságosan tudtuk megoldani a kirándulást. Hálás köszönetet mondunk mindazoknak, akik ebben támogattak bennünket, a Fioretti csoport tagjait, hiszen egy újabb felejthetetlen élménnyel szépítették, gazdagították az életüket – fogalmazott László Mónika, aki férjével, illetve az egyik fiatal édesanyjával együtt kísérte el a Fioretti tagjait a kirándulásra. 


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'