JelenHaz
Kedd, 2019. augusztus 20., 14.44

Második díjat nyertek az ótelekiek a Muzslyai Törpörtyűfesztiválon

A díjnyertes óteleki csapat Muzslyán
A díjnyertes óteleki csapat Muzslyán

A vajdasági Muzslyán, az elmúlt hétvégén nyolcadik alkalommal szervezték meg a már hagyományossá vált Töpörtyűfesztivált, melynek fő célja a falusi turizmus fejlesztése és a civilszervezetek közösségének erősítése. A rendezvényről nem hiányozhatott az óteleki Magyarul Magyarokért Egyesület csapata sem, akik második díjjal a tarsolyukban tértek haza Muzslyáról.

 

A Töpörtyűfesztivál a helybéli vállalkozók, a vajdasági és határon túli civilszervezetek közös ünnepé vált. A tél végén, amikor az éléskamra tartalékai már kifogyóban vannak, jó alkalom ez, hogy a még hátramaradó téli időszakra az emberek újra feltöltsék kamrájukat friss sertéshúsból készült termékekkel. A helybéli sportközpont parkját a disznótoros inyencségeket árusító sertéshústermelők és közel negyven hagyományőrző csapat vette birtokába, akik a töpörtyű- és a friss szalonnasütésben mérték össze a tudásukat. A résztvevők között volt az Óteleket képviselő Magyarul Magyarokért Egyesület csapata, amelynek tagjai már több alkalommal bemutatták a határon túl a bánsági hagyományokat. Az ótelekiek a töpörtyű-sütő verseny keretében a második helyet nyerték el ízlésesen tálalt, frissen sült töpörtyűvel, sültszalonnával, kolbásszal és egyéb inyencségekkel szépen feldíszített faragott fatáljukkal.

A vidám rendezvény egyben a téli időszak végét is jelzi, ezért a szervezők farsangi felvonulást rendeztek a helybéli óvodások és iskolások részvételével, akik a települést bejárva érkeztek a fesztivál kellős közepébe. A szervezők hagyományos farsangi fánkkal jutalmaztak meg az álarcos gyerekeket.

 

Molnár Géza fényképes tudósítása

 


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'