JelenHaz
Szombat, 2019. december 07., 08.00

Második Szent György lovas fesztivál

Az Agroturism Club Slătioara Sportklub és a Romsilva április 22–24. között szervezi meg második alkalommal a Szent György lovas fesztivált, melyben partner az Aradi Kereskedelmi, Mezőgazdasági és Iparkamara, az Arad Megyei Tanács és az Arad Megyei Kulturális Központ. A rendezvényre az aradi méntelep lovardájába kerül sor (az Expo Arad mellett).

Több mint 80 ló, körülbelül 40 sportoló és 15 klub vesz részt a 20 próbából álló versenyen. A legtöbb pontot gyűjtők továbbjutnak az országos bajnokságra, és 21 000 lej értékű nyereményekre számíthatnak. A rendezvény koncepciója újdonságnak számít az országban, hiszen a világ több részén megrendezett lovas játékok felépítése alapján szervezik. Az egyesületek és klubok sportolói teljesítményének növelése, valamint a lovas sportok népszerűsítése egyaránt cél.

Aradon legutoljára 1993-ban rendeztek ehhez hasonló versenyt, és a szervezők tavaly úgy döntöttek, hogy feltámasztják ezt a hagyományt. Idén a második kiadását éli a rendezvény, melyhez mennyiségileg, és minőségileg is szeretnének hozzátenni a változatosság érdekében. Ide tartozik például a Medgyesi Lovagrend bemutatója, melyet vasárnap tekinthetnek meg az érdeklődők.

A szervezők szeretnék elérni, hogy hagyománnyá váljanak a játékok (és a versenyek). A rendezvény teljes programja elérhető a szervezők Facebook-oldalán, a keresőbe a Festivalul Ecvestru Cupa „Sfantul Gheorghe” címszavakat beírva. 


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'