JelenHaz
Péntek, 2019. december 06., 00.57

Mától be lehet iratkozni a középiskolába

A nyolcadik osztállyal végzett diákok képességfelmérő vizsgája után július 15-én, ma elkezdődik a beiratkozás a középiskola kilencedik osztályaiba.

A Csiky Gergely Főgimnáziumban július 15–18. között hétfőn, kedden és szerdán 9–18, és csütörtökön 9–12 óra között fogadják a jövő tanévre meghirdetett középiskolai osztályokba beiratkozni kívánó diákokat és szüleiket, az első emeleti 211-es teremben.

Az iskola a jövő tanévre is három középiskolai – matematika–informatika, intenzív angol nyelv/természettudományok, intenzív angol nyelv szak; turizmus és élelmezés szak; közgazdaság szak – és egy szakiskolai osztállyal várja a diákokat 28–28 hellyel minden osztályban.

A beiratkozáshoz szükséges iratok: típuskérvény (ezt a titkárságon lehet megkapni és helyben kitölteni), másolat a diák születési bizonyítványáról (certificat de naștere) és személyi igazolványáról (carte de identitate), másolat a szülők személyi igazolványáról (carte de identitate), másolat a szülő halotti anyakönyvi kivonatáról (certificat de deces), akinél ez szükséges, elvált szülők esetén másolat a gyermek szülői felügyelet alá helyezésének bírósági határozatáról (încredințarea copilului), a képességfelmérő vizsgán elért eredményről szóló igazolás (adeverință cu notele și media generală obținută la Evaluarea Națională), az V–VIII. osztályok anyakönyvi kivonata (foaie matricolă – cu calculul mediei generale), oltási igazolás (adeverinţă cu vaccinuri) a háziorvos vagy az iskolai orvos részéről.

A Csiky Gergely Főgimnáziumban végzett nyolcadikosok számára mindezek közül csak az első, a kitöltött típuskérvény szükséges.

Figyelem: azok a diákok, akik a fent említett időszakban nem adják be a beiratkozáshoz szükséges iratokat, elveszítik a számukra fenntartott líceumi helyet!

További információkat a beiratkozásról a Csiky Gergely Főgimnázium titkárságán kérhetnek, a 0257/210-002-es telefonszámon, illetve a csikyg@yahoo.com email-címen.


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'