JelenHaz
Vasárnap, 2019. december 08., 21.00

Mától DemoWood-tábor Tokajban

Ma, 2019. augusztus 13-án (kedd) veszi kezdetét a Nemzetpolitikai Államtitkárság támogattaDemoWood Nyári Alkotótábor Tokajban, ahol a Kárpát-medence 4 régiójából 90 diák vesz részt. A tábor lehetőséget biztosít a külhoni magyar fiataloknak a közös alkotásra, közösség- és kapcsolatépítésre. Az egyhetes rendezvény, amely 2019. augusztus 18-ig (vasárnap) tart, idén a 2019 a külhoni gyerekek éve program keretében kerül megrendezésre.

Helyszín:  Szerencsi SZC Tokaji Kereskedelmi és Idegenforgalmi Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma Bodrogkeresztúri út 5., Tokaj.

MI A DEMO WOOD? 

A DEMO Wood, a Hello Wood gyermekprogramja, egy olyan design témájú készségfejlesztő program gyermekek számára, ahol nyári táborokban és év közben, hétvégi foglalkozások alkalmával ismerteti meg a gyerekekkel, hogy mivel foglalkozik egy igazi DESIGNER!

A fiatalok kreatív játékokon és szakmai alapú workshopokon keresztül, empirikus módon fedezhetik fel saját tehetségük különböző oldalait, ezáltal közelebb kerülnek a vizuális és tárgykultúrához, érdeklődővé válnak a dizájn értékeire, és közben egy egészséges életmód szemléletet sajátítanak el. A program 2007-ben jött létre, azóta több ezer gyerekkel dolgoztak együtt. 

A workshopok eredménye a tábor végére lehet egy installáció, design bútor, stop-motion animációs kisfilm, vagy akár egy látványos divatbemutató is. A diákoknak így valódi lehetőségük van kipróbálni magukat az egyre dinamikusabban fejlődő kreatívipar különböző területein. Gyakori, hogy a tábori élmények segítik őket a pályaválasztásban is, hiszen nem egy DEMO táborozó jelentkezett és nyert felvételt a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemre. A kamasz táborban készült installációk pedig néha valódi közösségi elemmé válnak: például a Kazincbarcika körforgalmában álló Gomba és a Színrobbanásra keresztelt faépítmény.

Az elkészült alkotások a szülők számára is látogatható tábori zárórendezvényen kerülnek bemutatásra.


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'