MOL Winter EVO
Szerda, 2019. január 23., 14.08
Olvasóink írják

Még jó, hogy élünk!

A fizetések és nyugdíjak csökkentése állítólag elkerülhetetlen volt… Érdekes, emlékezzünk csak vissza, mit ígért az államfő novemberben, a választások előtt, igen azon választás előtt, amelyet megnyert, s amelyen az ország rá szavazott. 

Azt mondják, nem jó kíváncsinak lenni, de én most az vagyok: vajon mit éreznek, mit gondolnak most azok, akik bíztak Băsescuban? Talán csalódottak, vagy még most is bíznak, remélnek? Na de mit is mondott akkor az elnök úr? A következőket: „Úgy látszik, hogy a recesszióból kilépünk, s a 2010-es év első harmadában a gazdaság növekedni fog”. Igen, ezt mondta egy választási műsorban az RTV 1-es csatornáján. Csak nem hazudott? Vagy mondjuk azt, hogy tévedett, s nem jött össze neki? Persze azt is mondta régebb, hogy nem kell kölcsönt felvenni a Nemzetközi Valutaalaptól, minek az. Utána azt mondta: mégis kell, de csak biztonsági lépésként. De most azt mondja, már kell a kölcsön! Nem növeli meg az áfát, de csökkenti a béralapot, meg a nyugdíjakat. Szerintem nem telik el sok idő, mondjuk pár hónap, amikor elő fog állni, s azt mondja majd, hogy az áfát és/vagy az adót is emelni kell. Bár ne lenne igazam. Ami ebben az országban történik, önök szerint logikus? Itt érdekel valakit a polgárok sorsa? A kormány gondolkozik is, előáll javaslatokkal, hogy az emberek jól éljenek? A kedves államfőnek van néhány jellegzetes mondata. A választáskor azt mondta: éljenek jól! A csütörtöki sajtótájékoztatón: „bízom benne, hogy sikerülni fog!” Miben bízik az elnök úr, talán abban, hogy lassan mindenki elmegy az országból? Lehet, hogy pesszimista vagyok, de én nem bízom benne. Talán a kedves olvasó igen?  Az első mondatot pedig megváltoztatnám; szerintem inkább ez talál most és pár hónap múlva: Még jó, hogy élünk!

Érsek Attila


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image
Hozzászólt: bence / Hétfõ, 2010. május 10., 00.00 Válaszoljál rá! Válaszoljál rá!

Bo$$ :))
Hozzászólt: sandor / Vasárnap, 2010. május 09., 21.35 Válaszoljál rá! Válaszoljál rá!

tenyleg nagyon jo cikk, a fiatalember nagyon jol meglatja a dolgokat, a politikai helyzetet stb. gratulalok, s tobb ilyen cikket varok!
Hozzászólt: xy / Szombat, 2010. május 08., 07.25 Válaszoljál rá! Válaszoljál rá!

Nagyon jók meglátásaid. Mikor fognak vezetni bennünket az ilyen világos fejű fiatalok?
Hozzászólt: Zozo / Péntek, 2010. május 07., 21.51 Válaszoljál rá! Válaszoljál rá!

Kedves É.A., kinek jó, hogy mi mélünk ?

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'