Hétfõ, 2018. december 17., 18.38

Megbüntették a hóeltakarító vállalatot

A hétfő délutáni havazás komoly problémákat okozott a város lakóinak: igazi tél köszöntött be, a pár centiméteres hóréteg alatt sok helyen jég lapul, a lelassult/lebénult forgalomról nem is beszélve. A nagyváradi RER Kft., amelynek feladata az utak letakarítása lenne, 3000 lejes büntetést kapott a közúti rendőrségtől, mert sok helyen nem takarították el a havat – pedig a vállalat 5 különleges járművel áll készenlétben, takarítják a havat a főbb útszakaszokon és utakon, valamint csúszásgátló szerrel szórják le az aszfaltot. Ennek ellenére sok gépkocsivezető még mindig fel van háborodva, hiába hangoztatják az intézményekből, hogy igen is a RER-alkalmazottai végzik a munkájukat, az eredmény sok helyen nem látszik.

A vállalat közleményében azt írja, hogy ha továbbra is tart a téli időjárás (hétvégéig havazást és mínusz fokokat jósolnak), akkor hókotrók segítségével fogják takarítani az utakat és fenntartani a biztonságos közlekedést.

Autósok figyelmébe: a fő útszakaszokat takarítják (már amennyire), de rengeteg mellékutcában a több centiméteres hóréteg alatt az aszfalt jeges. Vezessenek óvatosan!

 


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image
Hozzászólt: 9. Osztályos gimis / Péntek, 2018. március 02., 09.28 Válaszoljál rá! Válaszoljál rá!

Helyesírás!!!
Hozzászólt: murvai miklós / Szerda, 2018. február 28., 22.05 Válaszoljál rá! Válaszoljál rá!

Tökéletesen elég az 5 (cinci) gép bármilyen erősségű havazás esetén az operatív hóeltakarításra Aradon az év VI.-IX. hónapjaiban, ha süt a nap.

Jelen
Puskel Péter
Communitas
www.mti.hu
www.hirkereso.ro
www.hirtv.hu
'