JelenHaz
Szombat, 2019. december 14., 06.32
A kormányfő diszkrét látogatása

Megépülhet a sokfunkciós sportcsarnok és a szentandrási autópálya-felhajtó

Archív fotó: radiotimisoara.ro
Archív fotó: radiotimisoara.ro

December 7-én este Temesvárra érkezett Mihai Tudose kormányfő, Marcel Ciolacu kormányfő-helyettes kíséretében, aki a Megyeházán Călin Dobra Temes megyei tanácselnökkel és Eva Andreaș temesi prefektussal folytatott megbeszéléseket. A kormányfői látogatásra teljes diszkréció mellett került sor, a sajtó csak a megyei tanács közleményéből értesült a találkozó témáiról. A Szabadság téren csütörtök este kormányellenes tüntetés zajlott, ahol többek között Mihai Tudose lemondását követelték a tiltakozók.

A temesvári találkozón szó esett a 16 000 férőhelyes sportcsarnok megépítéséről, amelyre nagy szüksége lenne Temesvárnak 2021-ben. A sportcsarok felépítésének helyszíne politikai vita tárgya a kormánypárt és a helyi ellenzék között, ezt a vitát kell sürgősen lezárni ahhoz, hogy a CNI (Országos Befektetési Vállalat) forrásaiból elkezdődhessen a sportcsarnok építése. Egy másik fontos beruházás a szentandrási autópálya-felhajtó megépítése, amelyről szintén szó esett a találkozón. A kormányfő pozitívan viszonyult az autópálya-felhajtó megépítéséhez, és sürgette a beruházás megvalósításának elindítását. A Temes megyei előljárók felhívták Mihai Tudose figyelmét a Temesvár–Belgrád autópálya megépítésének a szükségességére, erről a témáról a szerbiai miniszterelnökkel tárgyalt pénteken a román kormányfő. Mihai Tudose azt is megígérte, hogy 2018-ban elkezdődik Temesvár déli körgyűrűjének a gyakorlati megvalósítása. A találkozón szó esett a Colterm távhőszolgáltató siralmas helyzetéről is, amely állítólag azért nem kapott kormánytámogatást történelmi adósságainak rendezésére, mert a Polgármesteri Hivatal nem tette meg a szükséges lépéseket ennek érdekében. Mihai Tudose miniszterelnök végül ígéretet tett a Temes megyei önkormányzatoknak arra vonatkozóan, hogy a 2018-as évi költségvetésük nem lesz kisebb az ideinél.

December 8-án, pénteken Mihai Tudose kormányfő Belgrádba utazott, ahol a bolgár, a görög és a szerb kormányfőkkel, illetve a szerb köztársasági elnökkel volt hivatalos találkozója.


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'