JelenHaz
Szombat, 2019. december 07., 20.41

Megérkezett a Szent Ferenc Alapítvány Mikulása

A Szent Ferenc Alapítvány Mikulás-csapatát nagy szeretettel fogadták és visszavárják őket
A Szent Ferenc Alapítvány Mikulás-csapatát nagy szeretettel fogadták és visszavárják őket

A hagyományoknak megfelelően idén is, december elsejének fagyos reggelén megérkezett az Erdőhegyi Általános Iskolába a Szent Ferenc Alapítvány Mikulása. Iskolánkban az idei tanévben huszonöt gyermek tagja a napközinek, amely Bálint Mária nevelőnő felügyelete alatt működik. Telve volt a tanterem, az erdőhegyi gyerekekhez csatlakoztak ágyai és vadászi társaik is, nevelőnőik, Koncsek Éva és Lőrincz Hajnalka Csilla társaságában. Az elmúlt hetekben sokat készültek, versekke, énekekkel, rajzoltak és színeztek, hogy örömet szerezzenek a Mikulásnak és kísérőinek.

A Mikulás megérkezésekor sorban mondták el verseiket a gyerekek, majd ajándékot választhattak maguknak. A közös éneklés után táncra is perdültek, majd megkapták édességcsomagjukat és egy mikulássapkát is. Az erdőhegyi napközisek ajándékkal is készültek, hogy kicsit viszonozzák a Mikulás-csapat kedvességét és jóságát. Az ünnepség végén átadták a saját készítésű adventi koszorút és képeslapot, amit az elmúlt héten gondosan elkészítettek, a Mikulás valamennyi segítőjének. Az ajándékosztó megígérte: ha jók lesznek, jövőre is ellátogat iskolánkba. Az előadást megtekinthetik a Youtube-on, Sime Sorin tanár úr szerkesztésében.

A Mikulás és segítői magyarországi adományokkal indultak útnak, Esztergomból, Székesfehérvárról és Veresegyházáról. Következő állomásuk Nagyvárad lesz, estére Torockóra kell megérkezniük.

Köszönjük az adományozóknak és a Mikulás-csapat valamennyi tagjának a kedvességét és a sok szép ajándékot, szeretettel várjuk őket jövőre is!

 

Sime Judit

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'