MOL Winter EVO
Szerda, 2019. január 16., 18.04

Meggyalázták a betlehemi szimbólumot

Csak a jászlat és a benne fekvő újszülött kerámiaalakjait törték össze
Csak a jászlat és a benne fekvő újszülött kerámiaalakjait törték össze

A városháza mögötti Eminescu park bejáratától balra lévő betlehemi istállót szimbolizáló épületben felállított hagyományos betlehemi jelenet, az édesanya, Mária, a nevelőapa, József, illetve a napkeleti bölcsek és az állatok között jászolban fekvő újszülött kerámiából készült alakját ismeretlen tettesek a jászollal együtt – valószínűleg tegnapra virradóra – összetörték. Bizonyára lábbal tiporták, mert a jászol és az újszülött alakjának a kivételével, a többi, szintén kerámiaalak sértetlen. Történt mindez annak dacára, hogy a közelben elárusító bódék találhatók, illetve a lejárati lépcső előtt közösségi rendőr állt tegnap délelőtt. Éjjel valószínűleg „szabad a gazda”, mert ha bekamerázták volna a parkot, meg lehetne találni a tettest vagy tetteseket.

Hogy ki, kik tehették nem könnyű megmondani.

Tulajdonképpen Nyugaton is így kezdődött, manapság azonban már oda „fejlődött a szabadelvűség”, hogy azt a kevés hívet is, akik bemerészkednek a templomokba, kijövetelkor leköpdösik az ott acsarkodó bevándorlók.

Természetesen, mindez csupán eszmefuttatás és talán kiderül, hogy a közösségi rendőrség a térfigyelő kamerák segítségével mégis megtalálja a tetteseket, akik lehet, hazai részeg randalírozók voltak…


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'