Péntek, 2018. szeptember 21., 09.14

Meghívottak és szónokok a nemzeti gyásznapon

Meghívottak és szónokok a nemzeti gyásznapon
Meghívottak és szónokok a nemzeti gyásznapon

Október 6-án az 1848–1849-es magyar forradalom és szabadságharc véres megtorlásának, az aradi 13 vértanútábornok kivégzésénék 168. évfordulójára emlékezünk.

A nemzeti gyásznapon az emlékezők sokasága mellett egyházi és világi méltóságok is részt vesznek. Koszorút helyez el és beszédet mond Kelemen Hunor parlamenti képviselő, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség elnöke. A magyar kormány üzenetét Íjgyártó István, a Külgazdasági és Külügyminisztérium kulturális és tudománydiplomáciáért felelős államtitkára adja át.

Részt vesz még a megemlékezésen többek között Zákonyi Botond, a Magyar Köztársaság bukaresti nagykövete, Kiss László Ferenc ezredes, véderő attasé, továbbá Jakab István, a magyar Országgyűlés alelnöke. Rajtuk kívül az aradi és Arad megyei önkormányzati vezetők, a helyi választott és kinevezett tisztségviselők, a prefektúra képviselői lesznek jelen.

Emlékeztetőül az október 6-i, pénteki program:

• 11.00 óra: az arad-belvárosi római katolikus templomban szentmise az aradi vértanúk emlékére – főcelebráns és szónok Msgr. Fodor József nagyváradi általános helynök, nagyprépost.

• 13.00 óra: a Megbékélési parkban: emlékezés és koszorúzás a Szabadság-szobornál.

• 16.30 óra: tisztelgés és koszorúzás a Vesztőhelyen.

• 19.00 óra: az arad-belvárosi római katolikus templomban hangverseny a nemzeti gyásznap alkalmából Kodály Zoltán műveiből (közreműködik a Nemzeti Énekkar, az Angelika Leánykar és az Aradi Filharmonikus Zenekar).

 

Az RMDSZ Arad Megyei Szervezetének sajtóközleménye


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'