Vasárnap, 2018. december 16., 10.18
Négymillió a hőerőműnek

Megint fizet a város

Megint fizet a város
Megint fizet a város

Ahogy azt már előre többen is megjósolták: újból a városnak kell kifizetnie a CET adósságait, ennek érdekében 4 000 000 lejt különítenek el a municípium költségvetéséből.

A Nyugati Jelenben korábban olvashatták, hogy a távhő előállításához felhasznált földgázt szolgáltató C-GAZ & Energy Distribuție Kft. felszólította a CET-et, hogy amennyiben nem előlegez meg 8,4 millió lejt, elzárják a gázcsapot, a lakosság ezáltal távfűtés nélkül marad.

A város, a hőerőmű, a gázszolgáltató és az energetikai tárca képviselői a hét első felében tanácskoztak Bukarestben. Az aradi polgármester, Gheorghe Falcă február 13-án azt nyilatkozta, találtak egy megoldást a problémára, mint kiderült, az adósságok egy részét megint az aradiaknak kell törleszteniük.

A 4 millió lejes szubvenció kiutalásáról szóló határozattervezet a február 19-i tanácsülés napirendjének első pontja. A nyilvános tanácsülést hétfőn 16 órára ütemezték be a Városháza Ferdinánd királyról elkeresztelt termében. Már borítékolható a vita az ellenzékkel.

Cs. E. 


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
www.mti.hu
www.hirkereso.ro
www.hirtv.hu
'