JelenHaz
Vasárnap, 2019. május 19., 17.47
Ajándékcsomagot osztottak a nebulóknak

Megjött az angyal!

Krassó-Szörény Megye egyetlen magyar iskolájában, amely az idén is osztatlan, Bálint Mihály megyei RMDSZ elnök személyében karácsonyi szeretetcsomagokat osztott az angyal.

Tizenhét iskolás és tizenöt óvodás részesült a gazdagnak mondható édességcsomagokban, amelyet a nebulók alkalmi műsorral (karácsonyi énekek és betlehemes) háláltak meg a helyszínen.

A műsort (tekinthetjük amolyan főpróbának is) Bálint Erzsébet nyugdíjas tanítónő tanította be, amelyet a Diaconovici-Tietz Líceum közös ünnepélyén adnak majd elő. A műsorban a karácsonyi énekek mellett betlehemes játék is van, amelyet versekkel egészítettek ki.

Érdemes megjegyezni, hogy olyan énekeket énekelnek, amelyeket a történelmi keresztyén felekezetek mindenike használ.

Sajnos az igenmostoha téli idő miatt a kereszthegyi tanulók nem jöhettek le a hegyről. 


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image
Hozzászólt: Tóth jános / Szombat, 2010. december 25., 01.03 Válaszoljál rá! Válaszoljál rá!

Igaz, most már nem magyar iskola, de az 1900-as évek elején még az volt, az épület ugyanaz. Én is ennek az épületnek mellékhelységében, a volt MADOSZ házban végeztem a középiskolát, nem tudom miért, de büszke vagyok erre. Sajnos, a magyar nyelvű oktatás nagyon elsorvadt, ez a nagy problémánk, nem a politikai harcok, habár ezeket nem ellenzem!
Hozzászólt: Tóth János / Szombat, 2010. december 25., 00.48 Válaszoljál rá! Válaszoljál rá!

Tudtom szerint a megyei RMDSZ mindig, vagy majdnem mindig, gondolt a magyar iskolásokra, csak ez nem volt reklámozva. Ezt fel is róttam a vezetőségnek mindig. Mondtam is, szerettem volna, hogy a csomagokat az RMDSZ székházban osztják ki, csak azért, hogy tudják kitől kapták.Másképpen azt hiszik a gyerekek és a szülők, hogy az iskolálától, esetleg a templomtól kapták és majdnem mindenki azt kérdezi, hogy az RMDSZ nem ad semmit? E véleményen el lehet gondolkozni, függetlenűl attól, hogy ki a pillanyatni RMDSZ elnök!!!Ha osztunk csomagokat vagy nem, pénzügyi szempontból az elnök dönt, de az elvi döntés a Magyar Házé, szóval a resicai magyaroké. Ne keressünk hibát ott ahol nincs. A Karácsony nem politika.
Hozzászólt: misi / Szombat, 2010. december 18., 07.37 Válaszoljál rá! Válaszoljál rá!

Mint minden évben, most is az RMDSZ megajándékozta a magyar gyerekeket, egy jo dolog.Ez nem a Bálint Mihály érdeme hanem az RMDSZ-é.Méskűlőmben a Makkay ur ug irta ahogy van málunk:Misi határoz nem az RMDSZ és a feleségével és családjával vágrehajtja, hadd lássák a magyarok. A probléma az hogy misi a mi pénzűnkőn csinálja a nélkűl hogy megkérdezne valakit, ez a mostani RMDSZ
Hozzászólt: beolvasónak! / Péntek, 2010. december 17., 23.25 Válaszoljál rá! Válaszoljál rá!

1.Krassó-Szörény megyében nincs magyar iskola. Csak magyar tagozat van.
2. Bálint Mihály nem megyei RMDSZ elnök. Csak volt megyei RMDSZ elnök. Jelen pillanatban, csalás révén, csak bitorolja a tisztséget.
Amúgy szép volt a részéről, hogy gondolt a gyerekekre.

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'