Hétfõ, 2018. december 17., 18.36

Meglesz a pénz Hanna műtétjére!

Ismét bebizonyosodott, hogy mekkora ereje van a közösség összefogásának: a különböző internetes portálokon, közösségi oldalakon és máshol közzétett felhívásoknak, adománygyűjtésnek eredményeként a vesedaganattal diagnosztizált hároméves Détári Hanna Antónia életmentő műtétjére összegyűlt a szükséges összeg.

A jó híreket a kislány édesapja, Détári Csaba közismert tűzoltó közölte a Facebook-on, hálát adva és megköszönve mindenkinek a gyors segítséget és emberséges hozzáállást.

„Elakadt a szavunk, hisz ez az összefogás, ahogyan rengeteg ember ismeretlenül is mellénk állt és segített, mélyen lenyűgözött minket. Teljes szívünkből köszönjük az anyagi és lelki támogatást, azt az együttérzést, melyet irántunk, kislányunk iránt tanúsítottak. A nehézségek és a problémák ellenére úgy éreztük/érezzük, hogy nem vagyunk egyedül ebben a nehéz időszakban, és végtelenül hálásak vagyunk a mindennemű támogatásért” – nyilatkozik Détári Csaba.

A kislány veséjét a Wilms-tumor támadta meg, ez egy tipikus és a leggyakoribb gyermekurológiai daganat, és annak ellenére, hogy már áttétek képződtek Hanna tüdejében, az orvosok bizakodóak. Az életmentő műtét május 4-re van kitűzve, melyet a Szegedi Gyermekgyógyászati Klinikán fognak elvégezni, a gyermeket kezelő professzorok szerint van remény a gyógyulásra.

„Jó hírrel is szolgálhatunk: a romániai egészségbiztosító pénztár fedezi a műtét és a kezelések költségeinek jó részét. Ezzel és az eddig kapott adományokkal együtt becsléseink szerint megvan a pénz. Minden banit, ami ezen felül marad, továbbadunk hasonló helyzetben lévő családoknak, vagy olyan egyesületnek, mely a rákos gyermekeket segíti” – írja az apuka közösségi oldalán.

Hanna a műtétig összesen hat kemoterápiás kezelést kell kapjon, a héten megkapta a másodikat, édesapja szerint a kislány szervezete jól reagált és mindenki bizakodó.

„Nem maradt más hátra, mint hogy imádkozzunk! Adjon az isten erőt a harcban e kegyetlen betegséggel szemben! Mindenkinek jó egészséget kívánunk, és reméljük, hogy jó hírekkel szolgálhatunk a jövőben” – írja a szenvedő édesapa.


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image
Hozzászólt: S / Csütörtök, 2018. február 22., 19.45 Válaszoljál rá! Válaszoljál rá!

Keresse, az őszinte im
Hozzászólt: S / Csütörtök, 2018. február 22., 19.44 Válaszoljál rá! Válaszoljál rá!

Keresse, az őszinte im
Hozzászólt: S / Csütörtök, 2018. február 22., 19.34 Válaszoljál rá! Válaszoljál rá!

Keresse az őszinte im

Jelen
Puskel Péter
Communitas
www.mti.hu
www.hirkereso.ro
www.hirtv.hu
'