Fölszálott a páva

JelenHaz
Szombat, 2019. október 19., 17.28

Megnyílt a vajdahunyadi állatkert

Megnyílt a vajdahunyadi állatkert
Megnyílt a vajdahunyadi állatkert

Bár a felújítási munkálat még javában folyik, ma újra megnyílt a vajdahunyadi állatkert – közölte a jó hírt Ciprian Hodor igazgató. Az állatkertet tavaly november végén kellett bezárni, mert lejárt a környezetvédelmiek által megszabott türelmi idő.

Eredetileg már 2006 végére EU-konformmá kellett volna tenni az állatkertet, s mivel ez Vajdahunyadon egy jó évvel későbbre sem sikerült a felügyelőség 10 ezer lejes büntetést helyezett kilátásba és mindenek előtt elrendelte a létesítmény bezárását.

Ugyan ez idő tájt azonban a környzetevédelmi minisztérium elfogadva az önkormányzat pályázatát, másfél millió új lejt utalt ki az állatkert felújítására. A terv megvalósításához szükséges további félmilliót pedig maga az önkormányzat spórolta ki.  Így az utóbbi két hónapban elkezdődtt a harminc éves állatkert teljes átrendezáse, a ketrecek bővítése, felújítása. A munkálatok első fázisában be kellett zárnunk az állatkertet, de most már nagyjából látogatható csupán a felújítás alatt lévő részeket zárjuk le ideiglenesen – nyilatkozta az igazgató.

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'