JelenHaz
Szombat, 2019. február 23., 17.12

Megszüntetik a Temesvár–Kolozsvár–Jászvásár repülőjáratokat?

A Blue Air légitársaság hivatalos közösségi oldalán bejelentette, hogy 2018. február 17-étől megszünteti a Temesvár, Kolozsvár és Jászvásár között közlekedő repülőjáratait. A döntésüket azzal indokolják, hogy a temesvári repülőtér és a légitársaság között „súrlódások” léptek fel. „Kár, hogy egy hosszú együttműködés után ide jutottunk, de úgy tűnik, hogy a hazai légitársaságok jelenléte a romániai piacon sért bizonyos érdekeket. 2018. február 17-től nem közlekednek a Temesvár–Kolozsvár–Jászvásár útvonalon üzemeltetett járataink” – áll a légitársaság közleményében.

A temesvári repülőtér illetékesei hivatalos közleményben regáltak a Blue Air bejelentésére. A közlemény szerint a Blue Air és a temesvári repülőtér között megkötött szerződések érvényben vannak, a repülőtéri szolgáltatások díjszabása minden légitársaság számára egyforma és az utóbbi öt évben nem változott számottevő mértékben. A Blue Air légitársaság saját maga határozta meg Temesvár, Kolozsvár és Jászvásár között közlekedő járatainak a programját. Ők voltak az egyetlen légitársaság, amely belföldi járatokat működtetett a Bánság, Erdély és Moldva között, így a külföldi fapados légitársaságok jelenléte nem jelentett konkurenciát a számukra.

A temesvári repülőtér elismeri, hogy voltak nézeteltérések a légitársaság képviselőivel, de szerintük ezeket a döntéshozók szintjén kellene megvitatni, így a repülőtér igazgatója tárgyalásokat fog kezdeményezni a légitársaság vezetőségével a nézeteltérések rendezése érdekében.


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'