https://www.facebook.com/kelemenhunor.rmdsz
Csütörtök, 2019. szeptember 19., 09.52
Ingyenes tanulási lehetőség

Megtervezem a jövőmet!

Megtervezem a jövőmet!
Megtervezem a jövőmet!

Városunk is bekapcsolódik idén az Orange telefontársaság országos programjába, a gyermekeknek szóló FastSuperCoders nevű ingyenes programozás-oktatásba.

Az országban harmadik alkalommal elindított FastSuperCoders egy gyors és hatékony programozási műhely, amely felkészíti a diákokat a jövő iskolájára. A kezdeményezés a IV–VII. osztályosoknak szól, ezen belül is azoknak, akik szeretnének kapcsolatba lépni az új technológiával és szeretnék fejleszteni digitális tudásukat. A program célja, hogy játékosan segítsen a programozás alapjainak elsajátításában.

Idén Arad is bekapcsolódik a mozgalomba, az összesen négy órás foglalkozást a Forradalom út 49–53. szám alatti Orange smart shop-ban tartják szeptember 27-én 10–12 és 15–17 óra között.

A gyermekeket szeptember 25-ig lehet beíratni a www.orange.ro/techabreak/fast-supercodersinternetes felületen, a helyek száma korlátozott.

Romániában idén 12 városban tartják ezeket a programozási műhelyeket. A Simplon Romania oktatói segítségével a résztvevő diákok interaktív játékokat, történeteket dolgoznak ki kódok használatával, szabályrendszerek alkalmazásával. Lehetőséget kapnak különböző feladatok megoldására egy bizonyos Cody robot helyes programálásának köszönhetően.

A FastSuperCoders előző két kiadásában több mint 550 diák vett részt országszerte. A résztvevőknek a foglalkozást követően lehetőségük lesz részt venni a SuperCoders nevű országos versenyen, ahol felvételt nyerhetnek a hasonló nevű online akadémiára, ahol még többet lehet majd tanulni és különböző díjakat nyerni. Az idei FastSuperCodersrésztvevőinek is meglesz ez a lehetőségük, az országos versenyre való beiratkozás novemberben kezdődik majd.


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'