https://www.facebook.com/kelemenhunor.rmdsz
Hétfõ, 2019. szeptember 23., 03.49

Megtörtént az átadás

A lakáskulcsokat a polgármester személyesen nyújtotta át
A lakáskulcsokat a polgármester személyesen nyújtotta át

Ma megtörtént a vajdahunyadi ANl tömbház lakásainak ünnepélyes átadása. A 92 milliárd lejes befektetésből felépülő tömbházban 60 lakást sikerült kialakítani.

Eredetileg ez is szabványos, 48 lakosztályos tömbháznak indult, de időközben kiegyeztünk a minisztériummal arra nézve, hogy a tetőteret is beépíthessük, így további 12 lakást oszthatunk ma ki – újságolta a helyszínen Nicolae Schiau polgármester.

Az átadás ugyan késett néhány hónapot, de a tegnap beköltöző fiatal családok nem bánták meg, hiszen közel 60 négyzetméteres lakásaik kulcsra készen, minden szükségessel ellátva kerültek átadásra. Még gázszivárgás érzékelővel, kaputelefonal, sőt saját központi fűtéssel is elláttuk a lakásokat, mert Vajdahunyadon megszűnt a távfűtés és nem akartunk ezzel külön gondot okozni a most beköltöző fiatal családoknak – mondta a polgármester. A házi-kazánok és a víz-, gáz-, áram-bevezetés közel 10 milliárd régi lejébe került az önkormányzatnak.

A beköltöző fiatalok az ANL lakásokra vonatkozó kormányrendelet értelmében, a lakás felületének függvényében  havi 52 illetve 68 új lejes bérlési díjat fizetnek az önkormányzatnak. Öt év múltán pedig lehetőségük nyílik megvásárolni ezeket a lakásokat. Jelenleg még további 180 lakásigénylés van letéve a polgármesteri hivatalnál. Reméljük, hogy a további két ANL tömbhát megépítésével lassan ezeknek a kéréseknek is sikerül eleget tennünk – nyilatkozta a polgármester.

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'