Fölszálott a páva

JelenHaz
Szombat, 2019. október 19., 18.53

Megújul az Opera homlokzata

Kicserélik az Opera homlokzatát burkoló travertin lapokat
Kicserélik az Opera homlokzatát burkoló travertin lapokat

Vészesen közeledik 2021, amikor Temesvár Európa Kulturális Fővárosa lesz. A városháza hozzálátott az operának és a temesvári színtársulatoknak otthont adó Kultúrpalota homlokzatának a felújításához és a főtér díszburkolatának a javításához.

Nicolae Robu polgármester tárgyalasokat kezdeményezett annak a cégnek a képviselőivel, akik az Opera homlokzatának a felújítását, a homlokzatot burkoló travertin lapok cseréjét fogja elvégezni. „Azt akarom elkerülni, hogy 2021 felállványozva találja a város egyik emblematikus épületének, az Operának a homlokzatát” – nyilatkozta a polgármester. „Arról is egyeztettünk, hogy a felújítások ne befolyásolják a Kultúrpalota belsejében zajló tevékenységeket. Nehéz volt idáig eljutni, mert a licitálások rengeteg időt vettek igénybe. Most végre dolgozhatunk”.

Az Opera homlokzatának felújításával párhuzamosan a főtér díszburkolata is megújul. A Városi Utak (SDM) munkásai hozzáláttak a betonlapok felszedéséhez, a helyenként megsűllyedt alapozás elsímításához és az újraburkoláshoz, amihez a régi betonlapokat használják fel, mert nincs pénz a burkolat teljes cseréjére. A burkolat-javítási munkálatok legalább jövő tavaszig eltartanak, mert a karácsonyi vásár idejére leállítják a munkálatokat.


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'