JelenHaz
Csütörtök, 2019. március 21., 11.36

Megválasztották a küldötteket

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség XI. Kongresszusára választotta meg küldötteit a Szövetség krassó-szörényi területi szervezete csütörtökön, március 7-én Resicabányán. 

A Szövetségi Képviselők Tanácsa által elfogadott, a kongresszusi képviselet kiválasztására vonatkozó határozat értelmében, a Főtitkárság Molnár Zsolt Temes megyei parlamenti képviselőt bízta meg krassó-szörényi kongresszusi küldöttek szabályos megválasztásának felügyeletével.

Az RMDSZ krassó-szörényi szervezetének megyei konzultatív választmányi ülését követően a jelenlévők titkos szavazáson döntöttek arról a négy személyről, akik választott küldöttként lesznek jelen Csíkszeredában május 25-én. Az RMDSZ krassó-szörényi területi szervezetének részéről összesen nyolc szavazati joggal rendelkező küldött vehet részt az RMDSZ XI. Kongresszusán: két korporatív és négy választott küldött, valamint két személy a Magyar Ifjúsági Értekezlet részéről.

A Megyei Konzultatív Választmány Német Gábornak, Kun Lászlónak, Tóth Jánosnak és Masztan Gábornak szavazott bizalmat a kongresszusi mandátum betöltésére. Az RMDSZ alapszabályzatának értelmében hivatalból kongresszusi mandátummal rendelkezik Bálint Mihály Krassó-Szörény megyei RMDSZ-elnök, valamint Pénzes Tünde, a Szövetségi Képviselők Tanácsának tagja.


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'