MOL Winter EVO
Szombat, 2019. január 19., 11.24
Örökségünk fotópályázat

Megvannak a díjazottak

Az Alma Mater Alapítvány és a Csiky Gergely Főgimnázium októberben fotópályázatot hirdetett az aradi és Arad megyei magyar tannyelvű osztályokban tanuló diákoknak.

A pályázat célja a tehetséges fiatalok számára lehetőséget teremteni alkotásaik bemutatására, továbbá a diákok figyelmének ráirányítása építészeti, természeti és kulturális örökségünkre, és nem utolsósorban a fotózás népszerűsítése a diákok körében.

A november 30-i határidőig 27 középiskolás és 12 általános iskolás tanuló (összesen öt Arad megyei iskolából) küldött be fotókat. Az eredményhirdetésre december 8-án, pénteken a Csiky-napon került sor.

Az alkotásokat háromfős szakmai zsűri bírálta el, illetve választotta ki közülük a díjazott fényképeket: László Ferenc operatőr, Siska-Szabó Zoltán természetfotós és Szilágyi Dóra, a Temesvári Nyugati Egyetem Művészet és Design Kara fotó-videó szakának idei végzőse.

„Amint azt a cím is mutatja, az örökségünk volt a téma, ha a beküldött fotó nem kapcsolódott ehhez valamilyen formában, az kizáró ok volt. Ez volt az elsődleges szempont, amit figyelembe vettünk a zsűrizésnél. Voltak technikai szempontok is, de ettől el-elnéztünk, hisz sokan nem tartották be azokat, mint ahogy a jelentkezési lapokat sem sokan töltötték ki. De hát ez az első pályázat, kisebbek is jelentkeztek, elnézőek voltunk. Sok szép fotó érkezett, és remélem, hogy ez ösztönzően hat a diákokra a továbbiakban” – nyilatkozta a Nyugati Jelennek László Feri.

 

A díjazottak a következők:

Középiskolások

I. díj: Gál Ruth (XI. A) – „Hagyományőrzés”

II. díj: Cirják Zsana (IX. C) – „Végállomás”

III. díj: Nagy Dorottya (X. C) – „Pontos véletlen”.

Közönségdíj (weblapos szavazáson): Horváth Bálint (IX. C).

 

V–VIII. osztályosok

I. díj: Ménesi Vivien (Zimándújfalui Móra Ferenc Általános Iskola, VIII. o.) – „Fény a sötétben”

II. díj: Rónai Zoltán (Csiky Gergely Főgimnázium, VII. o.) – „Remény”

III. díj: Back István Levente (Csiky Gergely Főgimnázium, VIII. o.) – „Őr a város felett”.

Közönségdíj (weblapos szavazáson): Nagy Andor (Aurel Vlaicu Általános Iskola, VIII. M).

Az első helyezett diákokat (mindkét korcsoportban) értékes fődíjjal, egy korszerű tükörreflexes digitális fényképezőgéppel jutalmazták a Concord Shop Kft. jóvoltából.

A pályázatra beérkezett fotókat a Csiky Gergely Főgimnázium honlapján (www.csikygergelyarad.ro) lehet megtekinteni. Érdemes!


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'