MOL Winter EVO
Szombat, 2019. január 19., 10.18

Megyei elöljárókkal találkozott a belorusz nagykövet

Călin Dobra megyei elnök, Eva-Georgeta Andreaș prefektus és Andrei M. Grinkevich belarusz nagykövet
Călin Dobra megyei elnök, Eva-Georgeta Andreaș prefektus és Andrei M. Grinkevich belarusz nagykövet

Călin Dobra, a Temes Megyei Tanács elnöke és Eva-Georgeta Andreaș prefektus október 13-án, pénteken a Megyeházán találkozott Andrei M. Grinkevich-el, a Belarusz Köztársaság bukaresti nagykövetével, aki tavalyi beiktatása óta már második alkalommal látogatott Temesvárra.

A belarusz nagykövet első látogatása tájékozódó jellegű volt, de a második alkalommal már konkrét együttműködési javaslatokat terjesztettek elő a felek. Az egyik román javaslat egy Temes megyei küldöttség fehéroroszországi látogatását kezdeményezte, amelyben részt vennének a helyi hatóságok, a kereskedelmi kamara, a temesvári egyetemek és az üzleti élet képviselői.

A megyei önkormányzat és a prefektúra képviselői egyetértettek egy belarussziai gazdasági misszió megszervezésének szükségességében. „Úgy vélem, hogy a megyei közigazgatás fontos feladata a gazdasági fejlődés elősegítése – nyilatkozta Călin Dobra Temes megyei elnök –, egy fehéroroszországi gazdasági misszió megszervezése elősegítené a kétoldalú gazdasági kapcsolatok fejlesztését és a vegyesvállalatok létrehozását. Az üzleti környezet segítése céljából, a Temes Megyei Kereskedelmi, Ipari és Mezőgazdasági Kamarával közösen arról döntöttünk, hogy létrehozunk egy gazdasági konzultatív tanácsot.”

A pénteki találkozó során más együttműködési lehetőségekről is szó esett a nevelés, a kultúra és a turizmus területén.


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'