MOL Winter EVO
Szombat, 2019. január 19., 12.04

Mélyponton a munkanélküliség Temesben!

Mélyponton a munkanélküliség Temesben!
Mélyponton a munkanélküliség Temesben!

A rendszerváltás óta nem volt ennyire alacsony a munkanélküliség Temes megyében, mint éppen most! A nyilvántartott munkanélküliek aránya 1,08%-ra csökkent, ami krónikus munkaerőhiányt gerjesztett az ország legnyugatibb megyéjében. A munkaadók más megyékből, illetve a határon túlról próbálnak munkásokat csábítani a munkaerőhiány miatt, nem sok sikerrel.

„Temes megyében 1990 óta nem volt ilyen alacsony a munkanélküliség – nyilatkozta Marcel Miclău, a Megyei Munkaerő-Ügynökség (AJOFM) igazgatója –, ennél csak Ilfov megyében van alacsonyabb munkanélküliség (0,97%). Országos szinten is rendkívül alacsony a munkanélküliség, alig 4,17%. A munkaerőhiány szinte minden ágazatban érezteti a hatását, elsősorban az IT-szakemberek hiányoznak, de a szolgáltatásokban, az építőiparban és a szállításban is hiányoznak a szakemberek.”

Az alacsony munkanélküliség miatt a befektetők elkerülik az ország nyugati részét és más megyékbe, vagy külföldre távozhatnak. A munkaerőhiányt a helyi illetékesek a más megyékből, illetve a határon túlról importált munkaerővel próbálják pótolni. 


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'