Vasárnap, 2019. február 17., 20.21

Mentőautó okozott balesetet

A hétvégén két közúti baleset történt az aradi Andrei Șaguna utcában – szombaton egy figyelmetlen sofőr hajtott át piroson, vasárnap pedig egy küldetésben lévő mentőautó okozott balesetet az Octavian Goga és Șaguna utcák kereszteződésében.

A baleset vitatott téma lett, pontosabban hogy ki is hibázott: a Goga utca irányából haladó szirénázó mentőautó áthajtott a piroson, hisz küldetésben volt, és a szabályosan közlekedő Audinak ütközött – a legnagyobb ütést az Audi mögött haladó taxi kapta, amelynek az eleje teljesen tönkrement. A helszínre kiérkező közúti rendőrök megállapították, hogy a mentő piroson, az Audi pedig zöld jelzésen ment át – azonban a mentőautó sofőrt hibáztatják, annak ellenére, hogy küldetésben volt, a KRESZ-szabályok úgy írjak elő, hogy kötelező módon le kell lassítania ebben a helyzetben.

A rendőrök alkoholszintet is mértek az ütközés után, mind a három gépkocsivezetőnél nullát mutatott a mérőműszer. Ketten komolyabb sérülést szenvedtek a baleset során, őket kórházba szállították.


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'