JelenHaz
Hétfõ, 2019. augusztus 19., 15.54

Mi az igazság a Szabadság téren „elgázosított” fiatalokkal kapcsolatban?

Fotó: renasterea.ro
Fotó: renasterea.ro

A közösségi oldalakon, majd a helyi internetes médiumokban felkapott hír volt a hétfő éjjel történt temesvári incidens: a temesvári rovarirtással megbízott cég munkatársai a Szabadság téren tartózkodó fiatalokat is befújták rovarirtó szerrel, ami közfelháborodást váltott ki. Az incidenssel kapcsolatban hivatalos közleményt kaptunk a városházától, Farkas Imre alpolgármester aláírásával.

A közlemény szerint  a rovarirtással foglalkozó cég munkatársai betartották az előírásokat, mert éjjel 1 órakor kezdték el a rovarirtást a Szabadság téren. Az általuk felhasznált vegyi anyagok nem mérgezőek az emberekre és állatokra. A tér üres volt, csak a padokon ült néhány fiatal, akiket távozásra szólítottak fel a rovarirtás elkezdése előtt. A fiatalok válaszul kinevették a cég alkalmazottait, akik elkezdték a spriccelést. Amikor a padok közelébe értek, a fiatalok többsége távozott, egy kivételével, aki szándékosan besétált a gázfelhőbe – ezek a tények.

A Polgármesteri Hivatal nem érzi magát felelősnek az incidens miatt, és azt ajánlja az érintetteknek, hogy forduljanak bírósághoz, ha úgy vélik, hogy sérültek a jogaik. Farkas Imre alpolgármester úgy véli, hogy a rovarirtást végző cég munkatársainak a helyi rendőrökhöz kellett volna fordulniuk, hogy megteremtsék a feltételeket a szerződéses munkájuk elvégzéséhez, ugyanakkor felkéri a lakosságot, hogy ne bojkottálják a rovarirtást.


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'