JelenHaz
Kedd, 2019. június 25., 13.19

Micimackó Temesváron!

Micimackó Temesváron!
Micimackó Temesváron!

Idei első nagytermi bemutatóját a kicsiknek és nagyoknak ajánlja a Temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház! Október 17-én 17 órától Micimackó és barátai elevenednek meg a temesvári magyar színház nagytermében.

Ki ne ismerné a gyermekirodalom, vagy akár a világirodalom egyik legemblematikusabb medvéjének történetét? A. A. Milne az első világháború borzalmait maga mögött hagyva megteremtette a majdnem egy évszázada megingathatatlan népszerűségnek örvendő mesehőseit, akik naiv szeretetükkel a mai napig szórakoztatnak kicsiket és nagyokat.

Róbert Gida barátai, a varázslatos, nagybetűs Erdő szeretetre méltó figurái többnyire derűsen és dudorászva élik mindennapjaikat. Az Erdő rendjét azonban olykor rendkívüli események bolygatják meg. Micimackót ki kell húzni a pácból, mert degeszre eszi magát. Új, a többiek szemében gyanús alakok érkeznek az Erdőbe. A szereplők elindulnak felfedezni az Északi-sarkot, holott fogalmuk sincs, mi fán terem az ilyesmi. Tigris nem tud megreggelizni, mert senki sem tudja, hogy mit esznek a tigrisek.

Kedves Emőke az angol eredetihez ragaszkodva, biztos kézzel és finomsággal segít visszaidézni a gyermekkor báját és csodáit. A sajátságos humorú előadás az egész család számára – kicsiknek és nagyoknak – kellemes kikapcsolódást ígér, és számos újdonságot (például eddig nem hallott dalokat) tartogat azok számára is, akik már korábbról ismerik az Erdő lakóit.

A varázslatos erdő látványvilágát a Balázs Gyöngyi által megálmodott díszletek és jelmezek mellett Bertóti Attila projekciója egészíti ki. A produkcióban elhangzó dalok Csorba Lóránd érdeme, míg a dramaturgiai munkálatokért Bertóti Johanna felel.

Felhívjuk kedves figyelmüket, hogy a bemutató ideje alatt véletlenszerűen Elefánttal vagy akár Menyéttel is találkozhatnak. Az előadást 7 és100 év közötti nézőinknek ajánljuk!

Temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'