JelenHaz
Hétfõ, 2019. június 17., 12.22

Migráns-szállítmányt füleltek le Hidasligeten

Migráns-szállítmányt füleltek le Hidasligeten
Migráns-szállítmányt füleltek le Hidasligeten

Egy 12 tagú, iraki és szíriai migránsokból álló csoportot füleltek le a temesvári határrendőrök, akik egy kamion rakterében elrejtőzve próbáltak az Európai Unióba jutni. A migránsokat szállító török kamiont a Temes megyei Hidasliget közelében állították meg a határrendőrök ellenőrzésre.

A migránsok vasárnap éjjel 1 óra körül Hidasliget határában szálltak fel a török kamionra, amelyet már figyeltek a határrendőrök. Amikor az építőanyagok közé elrejtett migránsokat szállító kamion elindult Arad megye irányába, a rendőrök ellenőrzésre megállították a járművet és a Határrendőrség temesvári székhelyére kísérték. A kamion rakterében 12 külföldi állampolgárt találtak az áru közé elrejtve. A kamiont egy 47 éves török állampolgár vezette, a fuvarlevél szerint az építőanyagokat Törökországból Németországba szállította volna, Románián keresztül. A 12 migráns 18-28 éves iraki és szír állampolgár, akik előzőleg menedékjogot kértek Romániában és most az Európai Unióba szerettek volna jutni. Amikor a határrendőrök visszatértek Hidasligetre, ahol a migránsok felszálltak a kamionra, ott további migránsokat – két férfit, egy nőt és egy gyereket – találtak, akik szintén Romániában kértek menedékjogot.

A török sofőr ellen embercsempészés miatt emelnek vádat, a külföldi állampolgárok ellen törvénytelen határátlépés kísérlete miatt indult vizsgálat.


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'